Neergeknuppeld met een lege fles na discussie

Davy Van Nieuwenhove kreeg acht hechtingen in het voorhoofd en houdt er daarnaast ook een hersenschudding aan over.
Mozkito Davy Van Nieuwenhove kreeg acht hechtingen in het voorhoofd en houdt er daarnaast ook een hersenschudding aan over.
Een 28-jarige man uit Aalst is tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag neergeknuppeld met een lege fles. Het slachtoffer kreeg het aan de stok met een 18-jarige man van Noord-Afrikaanse afkomst nadat hij hem enkele vragen probeerde te stellen. De geweldpleger werd uiteindelijk opgepakt door de politie.

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag gingen de poppen aan het dansen in de Kerkstraat. Rond 2 uur probeerde de 28-jarige Davy Van Nieuwenhove een gesprek aan te gaan met een tiener van Noord-Afrikaanse origine. "Het gaat de ronde dat hij de dader zou zijn van de steekpartij tijdens Aalst Carnaval. Hij zou mijn schoonzus toen hebben gestoken met een scherp voorwerp. Toen ik hem zag, besloot ik naar hem toe te gaan en te vragen of hij erbij betrokken was", zegt Davy. Daarop werd de jongeman zeer agressief en ontstond er een flinke woordenwissel.

Achtervolgd

Toen Davy samen met zijn vriendin besloot om hun weg verder te zetten, werden ze achtervolgd. In de Sluierstraat liep het gesprek uit de hand.


"Al die tijd droeg de dader een voorwerp onder zijn trui. Pas op het laatste moment zagen we dat het om een glazen fles ging", klinkt het. De man sloeg de fles stuk op Davy's hoofd. "Hij begon hevig te bloeden en wist zelfs niet meer wie hij was", zegt Fenly Neirinckx. "Twee agenten per fiets en een politiecombi kwamen ter plaatse. Die gast werd uiteindelijk opgepakt", zegt ze. Davy belandde op de spoed van het OLV in Aalst en moest gehecht worden.


Acht hechtingen moeten de lelijke snijwond genezen. Twee getuigen deden hun verhaal bij de politie.


"Ikzelf kan pas morgen een verhoor laten afnemen. Op het moment van de feiten was ik volledig van de kaart en kon ik geen zinnig woord vertellen", zegt Davy. Of de dader verder aangehouden blijft, is voorlopig onduidelijk. (TVDN/KMJ)