Motorrijders starten petitie: “Laat ons legaal op de busstrook van de N9 rijden”

Gentsesteenweg Aalst.
Google Maps Gentsesteenweg Aalst.
Motorrijders zijn een online petitie gestart, omdat ze op de busstrook willen rijden op de Gentsesteenweg in Aalst.

“Als motorrijder zitten wij in met het fileprobleem. Elke motorrijder is een auto minder en met andere woorden een stukje file minder. Sinds de aanleg van de vernieuwde N9 (Gentsesteenweg) in Aalst, is het echter als motorrijder niet evident meer om op een legale manier voorbij de steeds groeiende file te raken”, zegt Christof Verdoodt van MTC Sunriders Belgium vzw. “Velen onder ons gebruiken stiekem de nieuw aangelegde busstrook. Daar in verschillende grootsteden dit toegelaten is mits plaatsing van aangepast verkeersbord, hadden wij motorrijders dit ook graag zien gebeuren op de N9 in Aalst. Dankzij een aangepast verkeersbord zouden wij motorrijders op een legale én veel veiligere manier langsheen de dagelijkse file kunnen laveren.”
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • louis meuleman

  Louis Meuleman Als iedereen uitzonderingen gaat vragen in het verkeer heeft het geen zin meer dat er busbanen worden aangelegd ,en gaan er veel tegen te hoge snelheid daar rijden en als er een autobus komt aangereden gaan ze plots onverwacht bruusk invoegen met kans op aanrijding

 • Vanhoenacker Rik

  Het enige levensgevaarlijke is dat automobilisten in ons land geen aandacht besteden aan motorrijders !!!

 • Jeroen Smith

  De wet moet niet gewijzigd worden, dat reeds gebeurd. Er bestaat zelfs al een verkeersbord voor deze situatie, dat veel te weinig wordt toegepast.

 • Erwin Vandriessche

  Volledig mee eens, doch mag het dan niet de bedoeling zijn dat die motorrijders op die busstroken de file Rechts voorbij vlammen aan hoge snelheden. File voorbij rijden mag mits snelheidsbeperking van maximaal 50 km/h op gewestwegen en 30 km/h in bebouwde kom. Anders groot gevaar voor Rechts indraaiende voertuigen! En inderdaad nemen motors minder plaats in dan één auto met enkel bestuurder aan boord.

 • Marc Minot

  Levensgevaarlijk. Daarbij moet er een minister de wet veranderen.... En België is Nederland niet.