MOEMOE IN AMERIKA (5): De laatste dagen in Amerika

Moemoe in Amerika
Marc B Moemoe in Amerika
Flor Caers (84) maakt de reis van haar leven. De Erembodegemse reist samen met zoon Marc naar New Orleans en Mississippi om er haar andere zoon Luc te bezoeken. Voor ‘Moemoe’ is het de eerste reis buiten Europa. Vandaag deel 5: de laatste dagen in Amerika.

“Vrijdagavond speelden Luc en Marc buiten in het centrum van Natchez, op Main Street. Een hele toffe locatie. Eigenlijk was het een antiekwinkel, met een mooie binnentuin waar Jim elke maand live optredens verzorgt. Warm weer en leuk gezelschap. Het lijkt dat meer en meer mensen me beginnen te kennen in Natchez. En ik vind het super, ik wil graag terugkomen.”

“Zaterdag, de grote dag voor de voorstelling van Marc zijn nieuwe cd ‘Scars’, begon al vroeg met veel gekokkerel. Jackie en Luc organiseren niet alleen de bluesconcerten in hun Gabriel House Blues-muziektempel, maar combineren dat altijd met een lekker diner. Het concert was uitverkocht en heel wat eten werd klaargemaakt en voorbereid. Kort na de middag kwam een violist uit New Orleans, die samen met Marc en Luc het concert gingen spelen en oefenden ze de songs. Straf dat die zo kunnen samenspelen zonder dat ooit gedaan te hebben. Het concert was een succes, Marc kreeg zelfs een staande ovatie en ik was ook blij met de mooie liedjes die hij schreef.”

“Zondag was een rustige dag. In de voormiddag werd alles van het concert opgeruimd en in de namiddag trokken we naar de Homochitto-rivier om een namiddag op het zand bij de rivier te verpozen. Een wijdse vlakte, en géén mens te zien (tenzij wij). Nadien thuis nog lekker gekookt en best binnen blijven want Jackie zegt dat er ‘tornado warning’ is in de buurt. Jazeker, die wervelstormen zoals je wel eens op tv ziet... Spannend allemaal!”

“Morgen wordt nog een rustige dag en dan is het weer tijd om naar huis te keren. Lange autorit terug naar New Orleans, en dan het vliegtuig op naar Atlanta en dan naar Brussel, om woensdag weer thuis te komen. Maar ik wil zeker terugkomen.”

Moemoe in Amerika
Marc B Moemoe in Amerika
Moemoe in Amerika
Marc B Moemoe in Amerika
Moemoe in Amerika
Marc B Moemoe in Amerika
Moemoe in Amerika
Marc B Moemoe in AmerikaReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.