Moeder en 3 kinderen naar ziekenhuis na uitslaande woningbrand

Een brandweerman blust de brand die begon in een slaapkamer aan de achterzijde van de woning.
Foto Mozkito Een brandweerman blust de brand die begon in een slaapkamer aan de achterzijde van de woning.
Een uitslaande woningbrand heeft gisteren een groot deel van een rijhuis in de as gelegd. De ravage is enorm. Het huis is onbewoonbaar. Een moeder en drie jonge kinderen werden bevangen door de rook en moesten naar het ziekenhuis.

Kort na 11 uur liep het gisterochtend mis in een rijhuisje in Ingang Jelie. Al vanop ruime afstand was duidelijk te zien hoe een dikke zwarte rook opsteeg. Op een boogscheut van het Klein Parksken in Aalst sloegen de vlammen metershoog uit een plat dak aan de achterzijde van een woning. Een moeder kon zich met haar drie jonge kinderen in veiligheid brengen. De vrouw liep lichte brandwonden op en werd bevangen door de rook. Ze werd onmiddellijk voor verzorging naar het ziekenhuis afgevoerd. De kinderen, allen tussen 4 en 10 jaar oud, werden eerst opgevangen bij de politie, maar op aanraden van een arts dan toch naar het ziekenhuis gebracht. Ook zij hadden last van lichte rookintoxicatie.

Huis onbewoonbaar

Hoe de brand is ontstaan, is niet helemaal duidelijk. Het parket stelt een branddeskundige aan. Wel is zeker dat minstens één slaapkamer aan de achterzijde van de woning werd verwoest. Het huis, dat eigendom is van een gezin van Noord-Afrikaanse origine, werd onbewoonbaar verklaard. Om overslag tegen te gaan moest de brandweer het dak van een aanpalende woning openbreken. Dat huis bleef gelukkig gevrijwaard. Een dakkapel van een woning aan de andere kant raakte wel beschadigd. "De hitte deed de afwerking van de dakkapel wegsmelten. Een brand aan de binnenzijde van die woning was er niet", verklaarde brandweerkapitein Gilles Lacante.


Burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) kwam ter plaatse een noodwoning aanbieden. De vader, die op het moment van de brand uit werken was, werd telefonisch op de hoogte gesteld van het drama. (TVDN)