Miljoenen jaren oude zwerfkeien sieren ook deze zomer de Grote Markt

De stenen op de Grote Markt van Aalst.
Swirko De stenen op de Grote Markt van Aalst.
De massieve stenen liggen opnieuw op de rotonde van de Grote Markt van Aalst. Vorig jaar vielen ze in de smaak bij de allerkleinsten en dus beslist schepen Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) om de keien te laten terugkeren naar de Grote Markt.

De stad kocht twintig Zweedse zwerfkeien voor een kostprijs van 8.000 euro. Zo’n kei weegt 3 ton per stuk en is waarschijnlijk miljoenen jaren oud. “Ze zijn niet lelijk en bovendien zijn ze een aanleiding voor kinderen om te spelen. Ze gaan ook niet kapot, kinderen doen zich geen pijn aan afgebroken stukken. Vroeger werd er elk jaar iets anders gelegd op de rotonde van de Grote Markt, maar dat heb ik altijd een dure zaak gevonden”, zegt Jean-Jacques De Gucht, als schepen van Stadsvernieuwing verantwoordelijk hiervoor.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.