Met pony tot op derde verdieping woonzorgcentrum: “Senioren reageren fantastisch”

De pony's op bezoek bij de rusthuisbewoners in Erembodegem.
De Hopperank De pony's op bezoek bij de rusthuisbewoners in Erembodegem.
Hartverwarmend: de Shetlandpony Njord en de grote zwarte pony Odin stapten gezwind de lift in om de bewoners een bezoekje op de kamer te brengen in woonzorgcentrum De Hopperank in Erembodegem. De dieren toverden een lach op de gezichten van de senioren.

In woonzorgcentrum De Hopperank verblijven zwaar zorgbehoevende senioren. “Vaak reageren ze op niet veel meer, of lopen ze niet meer rond. Het bezoek van Odin en Njord bracht daar eventjes verandering in”, zegt Isabelle Meert van vzw De Kalmoes, die wel vaker met de pony’s woonzorgcentra bezoekt. “Mensen die nooit stappen, maken ineens een wandelingetje met één van onze paardjes. Of ze beginnen te vertellen tegen het dier. Prachtig om te zien”, zegt ze. “Odin en Njord hebben de bezoekerslift mogen nemen naar de derde verdieping. Op elke verdieping hebben ze bezoekjes gebracht aan de bewoners in hun kamers of in de zeer gezellige leefruimtes.”

Het poetsteam van het woonzorgcentrum stond ondertussen klaar, voor mochten de pony’s iets laten vallen. “Als dat gebeurt, is dat niet zo erg. Sommige bewoners vergeten dat nooit. Als we terugkomen, zeggen die dan: is dat het paard dat op onze gang iets laten vallen heeft?”

Het bezoek van de paardjes kwam er naar aanleiding van De Beweegweek ter ere van 5 jaar wzc De Hopperank.

Er staat een paard in de gang in rusthuis De Hopperank.
De Kalmoes Er staat een paard in de gang in rusthuis De Hopperank.
De pony's op bezoek bij de rusthuisbewoners in Erembodegem.
De Hopperank De pony's op bezoek bij de rusthuisbewoners in Erembodegem.
De pony's op bezoek bij de rusthuisbewoners in Erembodegem.
De Hopperank De pony's op bezoek bij de rusthuisbewoners in Erembodegem.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.