Man van schietincident aan station zes maanden naar cel wegens verboden wapendracht

Geert De Rycke
Bruno H. (35) uit Dilbeek, de man die in april vorig jaar voor opschudding zorgde aan het station van Aalst, is maandag door de rechtbank van Dendermonde veroordeeld tot zes maanden cel en 1.600 euro boete. Die straf kreeg hij niet voor het schietincident aan het stationsplein, maar wel wegens verboden wapendracht. 

H. stond voor de rechter wegens het bezit van twee wapenstokken en een boksbeugel. Hij was daarmee tegen de lamp gelopen nog voor die bewuste 18 april toen H. de omgeving van het station van Aalst in rep en roer zette. Die dag had hij de politie opgebeld om te melden dat hij gewapend was en aan het station stond. Toen agenten ter plaatse kwamen en H. zijn wapen bovenhaalde, werd er geschoten. H. werd geraakt in zijn been en in zijn arm, werd overmeesterd en naar het ziekenhuis gebracht. Zijn wapen bleek achteraf namaak. Al gauw was duidelijk dat de man een poging tot een zogeheten ‘suicide by cop’-zelfmoord had proberen plegen. Voor die feiten kent de man zijn straf op 4 juni. Er hangt hem daarbij twee jaar cel boven het hoofd.

Het verboden wapenbezit levert hem nu al zes maanden effectief op. H. vertelde de rechter daarover dat de feiten zich afspeelden ‘in een slechte periode’, waarbij hij met psychische problemen kampte. “Hij probeerde in die zwarte periode twee keer om zelfmoord te plegen, waaronder die ene keer aan het station van Aalst”, vertelde zijn advocaat. “Maar nu is hij op het betere pad. H. heeft ondertussen een vaste relatie en werkt hard aan zichzelf.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.