Man opgepakt die 75.000 euro aan champagne stal

Olivier Le Compte met enkele dozen Veuve Clicquot. De zijde met de serienummers werd zwart gespoten.
Foto Mozkito Olivier Le Compte met enkele dozen Veuve Clicquot. De zijde met de serienummers werd zwart gespoten.
De politie heeft een man opgepakt die tijdens de wedstrijd België - Zuid-Korea meer dan 2.000 flessen champagne bij Wijnen Le Compte in Aalst heeft gestolen. Uitbater Olivier heeft intussen de helft van zijn flessen Veuve Clicquot terug.

"Tijdens de wedstrijd was er bijna niemand op de baan. De dieven konden dus ongestoord hun gang gaan", zegt uitbater Olivier Le Compte. De winkel ligt op de Léo De Bethunelaan, maar de diefstal gebeurde in een loods even verderop. "De daders hebben eerst de poort geforceerd. Nadien hebben ze alle dozen van het champagnemerk in een bestelwagen geladen. Er waren vier paletten weg, goed voor 320 dozen of 2.160 flessen. De buit is zeker 75.000 euro waard."


Maar echt snugger bleek de dief niet. "Ik heb meteen al mijn collega's in België op de hoogte gesteld en kreeg al snel vier tips binnen", gaat Olivier verder. "Blijkbaar had hij naar vier drankenhandelaars gebeld om te vragen of ze interesse hadden in flessen Veuve Clicquot. Bovendien verkocht hij ze aan 20 euro per fles terwijl dat normaal 36 euro is. Bij één handelaar in Welle had hij zijn nummer niet geblokkeerd . Zo kwam de politie hem op het spoor." De aanknopingspunten bleven zich opstapelen. "De politie kwam er ook achter dat de inbraak gebeurde met een gehuurde bestelwagen", zegt Olivier. "De route werd met het 'track and trace'-systeem geanalyseerd."


Afgelopen zaterdag viel de politie viel binnen in een café op de Grote Markt in Geraardsbergen. "Daar werd de helft van de lading gevonden. Blijkbaar was de eigenaar niet op de hoogte dat het om gestolen goederen gaat. De verdachte houdt vol dat hij alleen handelde, maar dat lijkt mij onmogelijk. Hij wordt nog verder verhoord en de politie hoopt ook om het overige deel van de flessen te vinden. De gestolen paletten zijn makkelijk te herkennen omdat de zijde waar alle codes opstaan zwart geverfd is." Wie weet waar de overige flessen zich bevinden, kan contact opnemen met de lokale politie van Aalst of rechtstreeks met Olivier op het nummer 0475/79.93.33. (TVP)