Man die vorig jaar met auto in stoet Aalst carnaval reed, dreigt op sociale media: “Dit jaar doe ik het met bus"

De feiten van vorig jaar.
RV De feiten van vorig jaar.
G.S., de man die vorig jaar met zijn auto probeerde in te rijden op de carnavalsstoet in Aalst, plaatste op sociale media een dreigbericht om nu hetzelfde te doen met een lijnbus. “Justitie heeft ons hier enorm in de steek gelaten, en dan krijg je dit soort dingen", aldus burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). 

Het incident gebeurde vorig jaar iets voor 19 uur aan de Zonnestraat in Aalst. De man reed met een auto zonder nummerplaten in op de stoet en bedreigde daar mensen. De politie kon hem meteen overmeesteren, en de man werd opgepakt. Er vielen toen geen gewonden, en de man werd al na 24 uur opnieuw vrijgelaten. Dit stootte Aalsters burgemeester D’Haese (N-VA) stevig voor de borst en hij haalde toen fel uit naar justitie. “Het blijkt nu dat mijn uitval gegrond was, want de man dreigt er opnieuw mee om in de stoet te rijden, dit keer met een lijnbus", aldus D’Haese. “Wij worden hier serieus in de steek gelaten door het gerecht en snappen niet dat dit kon gebeuren.” 

De burgemeester liet alvast een proces-verbaal opmaken en kijkt ook of er verdere stappen mogelijk zijn. “Het parket is ook ingelicht, en we gaan kijken wat we met de man kunnen doen tijdens de stoet. Dit zijn echte bedreigingen en hier gaan we niet licht over”, klinkt het. 

Op zijn post op sociale media krijgt de man ook positieve reacties en wordt hij zelfs aangemoedigd. 

De boodschap van de man is duidelijk.
Facebook De boodschap van de man is duidelijk.