Malpertuus in de Kattestraat wordt hotel: “We mikken op vier sterren”

Josephine Fernandez Tamargo en Maria Romero Fernandez.
Marieke Penne Josephine Fernandez Tamargo en Maria Romero Fernandez.
Malpertuus in de Kattestraat was meer dan 60 jaar een begrip in Aalst, maar de tearoom staat intussen al een paar jaar leeg. In 2021 openen uitbaatsters Maria Romero Fernandez (26) en mama Josephine Fernandez Tamargo (53) er de deuren van een gloednieuw designhotel en de lat ligt hoog: “We gaan voor vier sterren.”

Zeker de oudere Aalstenaars herinneren zich de gouden tijden bij ‘Vosken’, zo heette Malpertuus in de volksmond. De familie De Vos startte er in 1953 een tearoom en was 62 jaar later een van de oudste familiezaken van de stad toen de deuren van Malpertuus definitief dichtgingen. Het interieur van de tearoom was van de hand van interieurarchitect Pieter De Bruyne. De familie De Vos waren bewonderaars van De Bruyne. De keuken die door hem werd ontworpen, is ondertussen verkocht. Van het interieur van Pieter De Bruyne blijft alleen de trap - voorlopig - nog over. Met de verbouwingswerken in 2020 zal alles gestript worden en verdwijnt ook dat laatste element dat verwijst naar Pieter De Bruyne.

Landmark

Maar Aalst krijgt er wel een hip hotel voor in de plaats, belooft Stefan Penne die het gebouw kocht. “In Aalst is er echt wel plaats voor een extra hotel. Bedrijven moeten soms tot buiten Aalst hotels zoeken voor zakenrelaties. Ook families van patiënten in de ziekenhuizen zoeken vaak een hotel. En dan heb je natuurlijk nog carnaval en Cirk die toeristen naar de stad brengen”, vertelt Stefan Penne.

Het nieuwe designhotel moet een landmark worden in de stad, met rooftop-bar. “Het design zal geïnspireerd zijn door de wiskundige formule Voronoi, dat aan de basis ligt van het GPS-systeem”, vertelt Stefan Penne. “Het wordt een hotel met uitstraling, een landmark”, zegt hij. “Het hotel zal een tiental kamers hebben die telkens tussen de 45 en 60 vierkante meter groot zullen zijn. In de lente van 2020 starten de werken, begin 2021 openen de deuren van het nieuwe hotel.”

Moeder en dochter

Uitbaatsters worden Maria Romero Fernandez (26) en haar moeder Josephine Fernandez Tamargo (53). Beide hebben ervaring in Horeca. “Mijn dochter en ik, wij zijn harde werkers, het zit in ons DNA. Dat moet je kunnen als je een hotel wil uitbaten. Dit nieuwe hotel zal een meerwaarde zijn voor Aalst, daar zijn we nu al zeker van”, zegt Josephine Fernandez Tamargo.

Marieke Penne
Josephine Fernandez Tamargo en Maria Romero Fernandez.
Marieke Penne Josephine Fernandez Tamargo en Maria Romero Fernandez.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jurgen de bruyn

    Een meerwaarde zal het idd zijn...of de mensen de meerprijs zullen willen betalen voor een kamer van 45 a 60 m is een andere vraag.

  • Michiel Van Herreweghe

    Top bijdrage voor de uitstraling van Aalst.