Machine bij ‘Nexans’ vat vuur, werknemers proberen zelf te blussen

De brandweer was snel ter plaatse om de machine te blussen.
Koen Baten De brandweer was snel ter plaatse om de machine te blussen.
Bij Nexans op het industrieterrein van Erembodegem heeft een machine schade opgelopen nadat er brand was ontstaan. Het vuur ontstond rond 22.30 uur aan een van de machines die banden maakt in de fabriek. “De machine was heel vettig en bevat olie. Ook het rubber maakte het materiaal extra brandbaar”, zegt officier Hans Boterbergh.

Hoe het vuur aan de machine is ontstaan, is nog niet duidelijk. Een van de werknemers van de late ploeg merkte het vuur op. De aanwezige werknemers probeerden de brand zelf nog te blussen, maar het werd te hevig. De brandweer van Aalst werd daarom verwittigd om het vuur te doven. “Met schuim slaagden we er in de brand snel onder controle te krijgen. Daarna bleven we nog even nablussen om de machine voldoende af te koelen", legt Boterbergh uit. 

De werknemers gingen allemaal tijdig naar buiten en niemand geraakte gewond. Het duurde wel even voor iedereen weer naar binnen kon. De schade bleef beperkt tot de machine. De fabriek werd grondig verlucht door de brandweer. 

Eerder die avond was er even verderop in dezelfde straat ook een brandje bij Suez. Hier was een kleine brand ontstaan in hun pers, maar de situatie was snel onder controle. Ook hier vielen geen gewonden. 

Het gebouw werd na de brand grondig verlucht.
Koen Baten Het gebouw werd na de brand grondig verlucht.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.