Limburger neemt de mooiste foto van Aalst carnaval

Winnaar Filip Nuyttens bij burgemeester D'Haese en de mensen van DAK.
Rutger Lievens Winnaar Filip Nuyttens bij burgemeester D'Haese en de mensen van DAK.
De fotowedstrijd van het ‘Dokumentatiecentrum voor Aalst Karnaval’ is gewonnen door een Limburger. Filip Nuyttens uit Sint-Truiden drukte op het juiste moment op het kopje van zijn camera en zijn beeld ‘Veirkes gespeldj’ kon de jury overtuigen.

De 55-jarige Filip Nuyttens uit Sint-Truiden heeft de prestigieuze fotowedstrijd van het ‘Dokumentatiecentrum voor Aalst Karnaval’ gewonnen en heeft volgens de DAK-jury de mooiste carnavalsfoto genomen. Het was de eerste keer dat de fotograaf deelnam aan de fotowedstrijd. “Ik ga al een jaar of zes naar het carnaval van Aalst om foto’s te maken. Als amateurfotograaf volg ik veel van die evenementen: betogingen maar ook bijvoorbeeld de Gay Parade. De stoet van Aalst doe ik graag, al ken ik de carnavalisten die ik fotografeer niet persoonlijk. Ik probeer dichtbij mijn onderwerp te gaan en dan op het knopje te duwen. Ik neem heel veel foto’s en thuis kijk ik wat de oogst is. Het was de eerste keer dat ik deelneem aan deze wedstrijd en ik had niet verwacht te winnen. Ik ben heel blij”, zegt Nuyttens.

Filip Nuyttens met zijn winnende foto.
Rutger Lievens Filip Nuyttens met zijn winnende foto.
De foto van Filip Nuyttens.
Filip Nuyttens De foto van Filip Nuyttens.
De laureaten van de fotowedstrijd.
Rutger Lievens De laureaten van de fotowedstrijd.
Foto van Michel Van de Putte, tweede plaats.
Rutger Lievens Foto van Michel Van de Putte, tweede plaats.
foto van Tom De Sutter, derde plaats.
Rutger Lievens foto van Tom De Sutter, derde plaats.
foto van Marita Van Daele, vierde plaats.
Rutger Lievens foto van Marita Van Daele, vierde plaats.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • chris delanghe

    Er zullen er weer een paar verontwaardigd zijn uit de categorie "beroepsverontwaardigers" ... Fantastische foto!. Doorgaan Aalst met dit fantastische karnaval!. Enkel de politieke scene is op vandaag nog béter. Daar is het wel alle dagen karnaval, in het echt! En ze worden er nog dik voor betaald!