Lift Me Up in laatste rechte lijn naar 50.000 euro

VZW KROFFEL HEEFT BIJNA BEOOGDE SOM VOOR INSTALLATIE LIFT BEREIKT

Lien Van der Biest en Tine De Mey van Lift Me Up.
Rutger Lievens Lien Van der Biest en Tine De Mey van Lift Me Up.
Al van Lift Me Up gehoord? In heel Vlaanderen lopen acties om toegankelijkheid voor mensen met een beperking te verbeteren. De initiatiefnemers zijn Aalstenaars en is ontstaan bij de realisatie van het jeugdverblijf aan Schotte. Om er een lift te installeren en het toegankelijk te maken voor mindervaliden was 50.000 euro nodig. Nog tot 24 juni kan je buttons kopen voor dit goed doel.

Lift Me Up ontstond toen er voor de bouw van het nieuwe jeugdverblijf Schotte van vzw Kroffel een lift moest worden voorzien. "We wilden dat het verblijf volledig toegankelijk zou zijn voor mensen met een beperking, dus was er een lift nodig. Maar dat niet alleen, er moest ook een hellend vlak worden aangelegd, aangepast sanitair,... Alles bij elkaar ging het 50.000 euro kosten. Op zoek naar sponsoring kwamen we bij Luc Van der Biest terecht, actief in de Plopsagroep, en die stelde de actie Lift Me Up voor", zegt Tine De Mey van vzw Kroffel.

Het jeugdverblijf aan het sportcomplex Schotte is in volle opbouw.
Rutger Lievens Het jeugdverblijf aan het sportcomplex Schotte is in volle opbouw.

Buttons

Dochter Lien Van der Biest en andere familieleden gooiden zich volledig en hebben zich de voorbije tien maanden ingezet voor Lift Me Up. "We zijn buttons beginnen verkopen aan vijf euro per stuk. Op de achterzijde staat een code en daarmee kan je een Renault Twingo kopen, dankzij onze sponsor garage Valckenier. Naast de buttonverkoop waren er spontane acties van mensen: zoals een wafelenbak of iemand die zich liet sponsoren per kilometer tijdens de Dodentocht", zegt Lien.


"Na drie maanden kwam er al een tweede project bij, deze keer in West-Vlaanderen. Jeugdverblijf Merkenveld in Loppem wenste dat de wandelpaden naar het vlot op de vijver, de vuurkring en één van de kampeerterreinen opnieuw aangelegd werden zodat deze plaatsen echt toegankelijk worden voor iedereen. We gingen bovendien ook nog in op de vraag van vzw De Regenboog in Genk en vzw Autisme Limburg om hun speelpleinwerking te ondersteunen met de aankoop van speeltoestellen die toegankelijk zijn voor mensen met een beperking."

Veel energie

Niemand had gedacht dat een actie voor de lift van het jeugdverblijf op Schotte zou uitgroeien tot zoiets groots. "Het vraagt enorm veel energie, maar het loont. Ondertussen hebben we al 45.000 euro ingezameld. Op 24 juni sluiten we sowieso af. We hadden van in het begin gezegd dat het maar voor één jaar was. Al heeft het wel duidelijk en gevoelige snaar geraakt", zegt Lien.


"Wij hadden dit nooit gekund. Zonder Lift Me Up zou de lift er nooit zijn gekomen", zegt Tine van vzw Kroffel dankbaar.


Dit weekend kan je de werf van het toekomstig jeugdverblijf Schotte al eens bezoeken op zaterdag 6 mei van 10 tot 11 uur en van 14 tot 15 uur. Op zondag is er een bezoekuur van 14 tot 15 uur. Er wordt wel gevraagd om in te schrijven via www.jvcschotte.be. De Dwarsligger is speciaal voor de gelegenheid naar Schotte versleept en ligt zaterdag dwars tussen 14 en 16 uur. Zondag ligt het ponton dwars tussen 10 en 12 uur.


Lift Me Up kan je zondag steunen door mee te doen aan de geleide wandeling. Op zondag 7 mei organiseren Aalsterse stadsgidsen Els Van Cauter en Kris Michiels een stadswandeling door Aalst ten voordele van Lift Me Up. De rondleiding omvat een twee uur durende tocht doorheen het centrum van Aalst, met tal van historische en leuke weetjes. Deelname kost 5 euro per persoon en de wandeling start om 14.30 uur aan het oud stadhuis. Inschrijven kan via liftmeupactie@outlook.com. Alle info op liftmeupactie.be.