Levensloop Aalst: 183.823 euro voor Stichting tegen Kanker

Lichtjes tijdens Levensloop Aalst.
Rutger Lievens Lichtjes tijdens Levensloop Aalst.
Zondagmiddag om 15 uur werd Levensloop Aalst 2018 afgesloten met het mooie bedrag van 183.823 euro op de teller. Meer dan 100 teams en 5.000 teamleden droegen hun steentje bij in het stadspark van Aalst.

"De brandweer moest tussenkomen om een rotte boom om te hakken, maar voor de rest verliep Levensloop 2018 in het stadspark van Aalst vlekkeloos", zegt Maddy De Bleser van het organisatiecomité. "Jammer dat het tijdens de lichtceremonie zaterdagavond zo regende. Maar eerlijk gezegd heb ik er weinig van gemerkt. Pas achteraf viel het mij op hoe nat iedereen was. Je gaat zo op in dat moment. Van mij mag Levensloop nog wat langer duren. De tijd gaat rap als je je amuseert."

Vechter Nathalie Ledegen was er voor de derde keer op rij bij met 'team Nathalia'. "Ik heb baarmoederhalskanker gehad, dus ik vind dat we hier moeten zijn om geld in te zamelen voor de Stichting tegen Kanker", zegt ze. "De sfeer is uniek. De vechters krijgen een avondmaal en ontbijt. Ze mogen iemand naar keuze meenemen. Een fijn moment om iemand die je zoveel helpt eens te bedanken. Ik was verrast hoe open de vechters tegen mekaar praatten tijdens die maaltijden. Dingen die je aan een ander niet kwijt kan, kan je daar bespreken. Daar heb je veel aan", zegt ze. Ook Aalsterse scholen en ziekenhuizen ASZ en OLV brachten een team op de been. In totaal waren er 100 teams, tegenover 94 vorig jaar.

Het bedrag van 183.823 euro is een voorlopig bedrag. Niet alle giften zijn al verrekend. Vorig jaar bracht Levensloop in totaal 246.478 euro op.

Levensloop leverde een mooie som geld op.
Rutger Lievens Levensloop leverde een mooie som geld op.
Levensloop leverde een mooie som geld op.
Rutger Lievens Levensloop leverde een mooie som geld op.
De vlam wordt doorgegeven aan Levensloop Beveren.
Rutger Lievens De vlam wordt doorgegeven aan Levensloop Beveren.
Zowel ASZ als OLV had een delegatie.
Rutger Lievens Zowel ASZ als OLV had een delegatie.
Zowel ASZ als OLV had een delegatie.
Rutger Lievens Zowel ASZ als OLV had een delegatie.
Team Nathalia deed al voor de derde keer mee.
Rutger Lievens Team Nathalia deed al voor de derde keer mee.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.