Leerkracht (62) overlijdt aan hartfalen tijdens schoolfietstocht

De hulpdiensten deden al het mogelijke om de man te redden.
Koen Moreau De hulpdiensten deden al het mogelijke om de man te redden.
Een 62-jarige leerkrachtbegeleider van het Aalsterse Don Bosco instituut in de Bergemeersenstraat is vrijdagnamiddag overleden tijdens een schoolfietstocht.

De man uit Oordegem bij Lede voelde zich niet lekker en kon de klasgroep met 13 leerlingen van het derde en vierde middelbaar niet meer volgen. Hij hield halt en ging ter hoogte van apotheek Boutens in de Dorpsstraat in buurgemeente Erpe-Mere op een muurtje langs de straatkant zitten. Daar zakte hij iets na 15 uur plots in elkaar. Een klant van de apotheek die alles zag gebeuren, startte meteen de reanimatie.

Even later arriveerden een ziekenwagen en MUG-team. Zij namen de reanimatie over en deden alles om de man te redden. Terwijl de reanimatie bezig was, ontfermden twee voorbijgangers zich over de leerlingen. Zij begeleidden hun per fiets terug naar school. Ondanks alle inspanningen overleed de leerkracht kort na 16 uur. Op de school was men te hevig aangedaan om te reageren.

De hulpdiensten deden al het mogelijke om de man te redden.
Koen Moreau De hulpdiensten deden al het mogelijke om de man te redden.12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • AXELLE DE MEYERE

  Veel sterkte aan iedereen die Frank kende en zo heeft weer iemand niet van zijn pensioen kunnen genieten leve de politiek werken tot 65 of ...... NVA waar zijn we mee bezig zeg.

 • Quinten Engelbert

  Veel medeleven aan de familie meester Frank was echt een goede leerkracht en je zult gemist worden

 • Koen De Meyer

  Hier ontzettend geschrokken. Voor mij was hij in mijn jeugdjaren Trainer Frank bij FC Oordegem. Veel sterkte aan de familie!!!!

 • paul geerts

  niet geslapen deze nacht, het verlies van een collega is hard aangekomen

 • Nathalie Osselaer

  Ik ben oudleerling van de school waar hij les gaf... Ik heb er nog les van gekregen...en het was een TOPleerkracht! het heeft niet mogen zijn... rust in vrede