Lander Wantens (26) trekt Groen-lijst

Lander Wantens, Meyrem Almaci, Andreas Verleysen en Fatma Yildiz.
Foto Rutger Lievens Lander Wantens, Meyrem Almaci, Andreas Verleysen en Fatma Yildiz.
Groen trekt volop de kaart van de jeugd voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 en kiest voor Lander Wantens (26) als lijsttrekker. Op plaats twee komt Fatma Yildiz, het eerste Aalsterse gemeenteraadslid met een hoofddoek met expertise in armoedebestrijding, onderwijs en integratie. Lijstduwer van de Groen-lijst wordt Andreas Verleysen.

Groen gaat dus niet in kartel met sp.a of andere linkse partijen naar de kiezer in 2018, maar wil het op eigen kracht waarmaken. Het doel? Het aantal zetels verdubbelen. "Vier zetels en tien procent halen, zou mooi zijn", zegt Andreas Verleysen. Lijsttrekker Lander Wantens, die deze zomer 7.000 kilometer fietste door Europa en zo heel wat groene inspiratie opdeed, hoopt dat de Aalstenaar kiest voor een duurzame toekomst.


Als burgemeester D'Haese niet meer weet wat hij nog kan realiseren na 200 miljoen euro investeringen, willen de groenen hem gerust depanneren met wat frisse ideeën. "Duurzame mobiliteit, een klimaatneutrale stad, burgerbudgetten, een stad waar kinderen veilig naar school kunnen fietsen,...", klinkt het bij Lander. "Op mijn fietstocht passeerde ik in het Zweedse Vaxjö, een stad van het formaat van Aalst, dat tegen 2030 honderd procent klimaatneutraal wil zijn. Als ik dan lees dat dit stadsbestuur de doelstelling van 2020 niet zal halen, dan wil ik bewijzen dat het wel kan. Op mijn fietstocht door de Europa zijn er voorbeelden genoeg van hoe het kan", zegt Wantens.


Groen wil volgend jaar met een volledige lijst van 43 kandidaten naar de kiezer trekken. De andere kandidaten zullen rond maart 2018 worden voorgesteld. (RLA)