Laat het gras maar groeien: Aalst is eerste ByeByeGrass-gemeente

Louis De Jaegere  samen met bioloog en wetenschapsjournalist Dirk Draulans, Mies Marie Meuleders, low-impactman Steven Vromman en groenexpert Bart Backaert.
Photonews Louis De Jaegere samen met bioloog en wetenschapsjournalist Dirk Draulans, Mies Marie Meuleders, low-impactman Steven Vromman en groenexpert Bart Backaert.
Aalst mag zich als eerste stad van het land ‘ByeByeGrass-gemeente’ noemen. De stad heeft de titel te danken aan Bart Backaert, de man van de groendienst van de stad die al jaren een ecologisch groenbeheer doorvoert in de stad.

De stad Aalst is de voorbeeldstad van een klimaat-robuuste stad en zal als eerste een ByeByeGrass-gemeente worden. De stad krijgt die titel volgende week maandag in het stadspark van Aalst.

De stad zal maandag ook een ByeByeGrass-charter tekenen. “Vanaf 1 januari 2015 trad er een decreet in werking dat het gebruik van pesticiden in openbaar beheer aan banden legt. Dit daagt de huidige visie op groenbeheer uit om op zoek te gaan naar ecologische alternatieven. Eenzelfde decreet zou er moeten komen om gemeenten te verplichten klimaatrobuust te worden tegen 2025", zegt Louis De Jaeger. “Wij proberen alleszins ons steentje bij te dragen via het Bye Bye Grass-charter en we dagen de meest ambitieuze gemeenten uit om zelf, zoals Aalst, pionier te willen zijn.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • PETER PERMENTIER

    Een goed idee voor oa onze bij'tjes wild of tam? Maar spijtig dat dit de start geeft om sluik te storten en allerhande vuiligheid in deze natuur zones te laten verdwijnen, dat is nu eenmaal de Belgische geaardheid, spijtig om dit te moeten zeggen

  • rudy liessens

    Weetje wat echt goed is voor het klimaat dat de mens niet meer zou bestaan

  • Ben Strubbe

    Yep, doe ik ook. En ik krijg al commentaar van mijn buren dat het gras te hoog staat.