Kweekte tachtiger cannabis op eigen initiatief of in opdracht?

De woning werd intussen verzegeld door de politie.
Koen Baten De woning werd intussen verzegeld door de politie.
Kweekten de huurders van het pand in de Hekkestraat in Hofstade de cannabis in eigen opdracht, of werkten ze voor iemand anders. Dat is de vraag die nu wordt gesteld. De plantage kwam vrijdagavond aan het licht bij een brand op de eerste verdieping in de woning. Er zouden zo een honderdtal planten staan. 

Het vuur ontstond door een kortsluiting in de plantage. De bewoners waren op het moment van de brand aanwezig en probeerden vermoedelijk nog zelf het vuur te blussen, maar slaagden hier niet in. Toen de brandweer aankwam, vroegen de bewoners eerst om de woning niet te betreden, dat het wel in orde zou komen. De bewoners werden kort daarna naar het OLV-ziekenhuis gebracht. Daarna ontdekte de brandweer de plantage en werd ook de politie op de hoogte gebracht van de ontdekking. 

De woning werd intussen verzegeld door de politie. De meeste buurtbewoners merkten nooit iets speciaal op en zeiden dat het koppel amper buiten kwam. “Wij zagen wel regelmatig een brommertje stoppen aan de woning", zegt een overbuur. “Het leek op een pizzakoerier, maar er stond geen enkele melding op van een koerier. Hij kwam hier regelmatig af en aanrijden, misschien had hij er wel iets mee te maken. Voor de rest zagen we hier nooit iets speciaal en weten we heel weinig af van de bewoners”, klinkt het. 

De vraag of de cannabis gekweekt werd door het koppel zelf of dat er nog andere personen in het spel zijn is op dit moment nog niet duidelijk. De zaak wordt verder onderzocht door de politie. De plantage was alvast erg professioneel opgebouwd en de planten waren ook al goed gegroeid. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Willy Michiels

    Dat komt er van als het pensioen te laag is goeie bijverdienste voor de oudjes.