Kleuters leren zorg dragen voor hun tanden dankzij Cas en Kato

De kindjes (en de burgemeester) konden heel wat opsteken omtrent tandhygiëne.
Rutger Lievens De kindjes (en de burgemeester) konden heel wat opsteken omtrent tandhygiëne.
Met de interactieve tentoonstelling 'Cas en Kato hebben gezonde tanden', van het Verbond der Vlaamse tandartsen, wil de stad Aalst kinderen aanzetten tot een betere tandzorg.

Bedoeling is om kleuters de juiste technieken aan te leren zodat ze zelf kunnen zorgen voor een gezond gebit. De tentoonstelling loopt van 7 tot 23 november in het belfort en is bedoeld voor kinderen van de derde kleuterklas.


"Kinderen ervaren vaak problemen met hun tanden en tandhygiëne. Vaak weten zij niet waarom of hoe ze hun tanden moeten poetsen. Ook voor hun ouders is het belang van een goede tand- en mondzorg niet altijd even duidelijk", zegt schepen van Welzijn Dylan Casaer (SD&P). "Vanuit het Charter Gezonde Gemeente draagt de stad bij tot de gezondheid van alle kinderen, ook deze uit kwetsbare gezinnen. In het actieplan kinderarmoede viel de keuze op tandzorg voor kleuters. Preventief inspelen op dergelijke thema's draagt bij tot een betere gezondheid van het kind, ook in zijn leven als volwassene."


Met het educatieve project 'Cas en Kato hebben gezonde tanden' wil de stad via de scholen alle Aalsterse vijf- en zesjarigen bereiken. Dit wordt gratis aangeboden aan de scholen. Reserveren kan via welzijn@aalst.be. (RLA)