Kinderen bouwen bijenhotels op Buitenspeeldag

Joyce en Matthias bouwden een bijenkastje.
Rutger Lievens Joyce en Matthias bouwden een bijenkastje.
Kinderen hebben op de Buitenspeeldag vandaag in Aalst bijenhuisjes gebouwd. Overal in de stad waren er activiteiten voor de jeugd. Aan ontmoetingshuis De Brug stond een springkasteel en kon je naast bijenhotels bouwen ook tekeningen maken met stoepkrijt en voetballen in de voetbalkooi.

Joyce (9) en Matthias (10) zijn enorm fier over hun bouwsel. Aan de lokalen van Buurtwildt aan ontmoetingshuis De Brug gingen ze aan de slag met hout en boormachine en bouwden ze een huis voor wilde bijen, hommels en andere insecten. Een woonplaats die de dieren zeer goed kunnen gebruiken in de stad. “Ik pak mijn bijenhuisje mee naar huis om het in de tuin te zetten, voor de bijen. Mijn bijenhotel bestaat uit bamboe, dennenappels en takken met gaten waar bijen in kunnen wonen”, zegt Joyce. De bijenhuisjes gaan met enkele kinderen mee naar huis en wellicht mag er ook op het dak van het Buurtwildt-lokaal een worden gezet.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.