Kelderman-chef Peter Aesaert wil goud op Bocuse D’Or: “Het podium in Lyon, voor minder doe ik het niet”

Peter Aesaert in de keuken van Kelderman.
RLA Peter Aesaert in de keuken van Kelderman.
De chef-kok van het Aalsterse visrestaurant Kelderman Peter Aesaert (45) wil ons land graag vertegenwoordigen op de ‘Olympische Spelen van het koken’ de Bocuse d’Or. In 2017 en 2015 mocht hij al eens de Belgische kleuren verdedigen op de belangrijkste kookwedstrijd ter wereld.

Voor de Bocuse d’Or was kok niet het meest sexy beroep ter wereld. “De Franse topchef Bocuse wou daar verandering in brengen. Hij wou de chef meer in the picture zetten. Ondertussen is dat uitgegroeid tot de belangrijkste kookwedstrijd ter wereld, met 60 landen. 24 van die landen strijden in Lyon om het goud. In november van dit jaar selecteert België het team dat in Tallinn naar de Europese voorronde gaat”, legt Peter uit.

Hij verdedigde België al eens in 2015 en 2017. “In 2015 was er alleen de Europese wedstrijd, in 2017 geraakten we wel tot in Lyon. De ambitie is om zeker deze keer het podium te halen in Lyon. Voor minder ga ik niet”, zegt Peter.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tristan Mahau

    Beste Heer Peter Aesaert, Eerst en vooral apprecieer ik uw drive wat kookkunst betreft, nu U deze uitdaging aanneemt is het fantastisch en steun ik u in hart en nieren want de stress is enorm. België is gekend voor zijn goede keuken, juist daarom wees zeker voorbereid want concurrerende deelnemers en landen zullen België zeker en vast willen overwinnen. Voor en door deze woorden no stress et pas de jus, mais chaud devant. We kennen elkaar niet maar nu al chapeau voor jou. Veel succes gewenst.