Exclusief voor abonnees

Joodse Aalstenaar stuurt brief naar Unesco: “Schrap Aalst Carnaval niet van Werelderfgoedlijst, maar vraag actie tegen racistische spot”

Rudi Roth (75), Jood en Aalstenaar, vraagt om meer respect voor etnische minderheden, ook tijdens carnaval.
RLA Rudi Roth (75), Jood en Aalstenaar, vraagt om meer respect voor etnische minderheden, ook tijdens carnaval.
Rudi Roth (75) heeft een lijvig document van 27 pagina’s naar Unesco verstuurd vol argumenten om Aalst Carnaval onder bepaalde voorwaarden op de Unesco-Werelderfgoedlijst te houden. Zijn doel is om zo racistische spot te weren uit de optocht. Het ziet ernaar uit dat Unesco op 12 december in Colombia zal beslissen om het carnaval van Aalst te schrappen van de lijst, maar dat hoeft voor Rudi Roth niet. “Ik ben Jood, Aalstenaar én fan van carnaval”, zegt hij.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johny goessens

  Beste Georges, Carnaval heeft van oorsprong niks met het Christendom te maken en de kerk heeft deze Heidense feesten zelfs trachten te verbieden. Ook Eindejaarsfeesten waren Heidens.

 • Georges Draps

  Ik ben niet akkoord ment deze persoon. Carnaval moet carnaval blijven. Is van oorsprong een Cristelijk feest en waarom moeten wij dit alle wijzigen voor Niet-Christelijke godsdiensten. Wat niet betekend dat men de vervolgingen van andere mensen of godsdiensten moet mee kunnen lachen of spotten. Dat doet carnaval Aalst niet. En wie dit niet leuk vind. Zet dan uw oogkleppen op. Of blijf weg van de stoet!!!!

 • marijke deruyck

  We gaan nu toch geen Joden, Islamieten, Boeddhisten of wat dan ook laten beslissen over onze in sé christelijke tradities, zoals wij niet over de hunne beslissen ?! Bovendien, waarom wordt alles wat niet Joods of niet Islamitisch is, altijd op de ene of andere manier in verband gebracht met racisme !

 • Marc Rooms

  Kan je het niet verdragen, ga dan niet kijken.