Jongeren springen op auto's in Aalst

Sommige buurtbewoners voelen zich niet meer veilig in Hertshage.
Koen Baten Sommige buurtbewoners voelen zich niet meer veilig in Hertshage.

Op de Hertshage in Aalst hebben enkele jongeren van vreemde origine vrijdagavond enkele wagens beschadigd. Na sluitingstijd van het jeugdhuis was er een groep van 20 personen die de beschadigingen zou aangericht hebben. 

"Ze sprongen op onze wagens waardoor er putten in kwamen, van één wagen brak zelfs de spiegel af", klinkt het bij de buurtbewoners die anoniem willen blijven. "Ze mogen spelen zo vaak ze willen, maar ze moeten wel van ons materiaal afblijven", klinkt het. 

Het is niet de eerste keer dat de buurt te maken krijgt met overlast van enkele jongeren. De politie stuurt regelmatig een patrouille en grijpt in als het nodig is, maar voor de buurt is de maat stilaan vol. Verschillende bewoners hebben ook schrik om nog na 20 uur buiten te komen "De overlast is niet meer leuk en wij weten gewoon niet meer wat er tegen gedaan kan worden. Misschien kan het helpen als hier een camera geplaatst wordt, maar er moet iets gebeuren", klinkt het. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • britanieken peers

    vechtpartijen , vandalisme , arm Aalst

  • Ronald Callebaut

    Een camera plaatsen heeft ook geen zin omdat de politie de beelden toch niet bekijkt naar de eventuele daders meer patrouilles moeten er komen door de politie maar die laten dit allemaal gebeuren ipv in te grijpen ???? Ze zijn blijkbaar heel zwaar overwerkt ons aalsterse politiekorps