Jonge bestuurder riskeert fikse boete na onverantwoord rijgedrag en ongeval

Politierechter Peter D'Hondt.
Geert De Rycke Politierechter Peter D'Hondt.

Michael V.H. (28) uit Berlare moest zich vanmiddag verantwoorden voor de politierechtbank in Aalst nadat hij vorig jaar een koppel zou aangereden hebben op de Ledebaan in Aalst. Hij riskeert hiervoor mogelijk een geldboete van 4.000 euro , meer dan een jaar rijverbod en mogelijks wordt hij ook nog levenslang ongeschikt verklaard. 

 De benadeelde M. was ook aanwezig en vertelde zijn versie van de feiten. "Het leek alsof hij erg gehaast was, hij probeerde me voorbij te steken maar slaagde hier niet in", aldus M. "Plots ging hij over een volle witte lijn en sneed me de pas af waarbij hij mijn wagen raakte. Hij stopte toen niet maar reed gewoon verder. Nadien daagde hij me uit en probeerde hij zelf nog een ongeval te veroorzaken door vol te remmen", klinkt het. De benadeelde kon ook alles filmen met de dashcam in zijn wagen. De beklaagde herinnert zich echter niets van de feiten en zegt dat hij geen aanrijding heeft veroorzaakt daar. Michael V.H. is echter geen onbekende voor de rechter en werd al meermaals veroordeeld voor rijden onder invloed van drugs. 

Politierechter Peter D'hondt vroeg zich af of hij daar intussen vanaf was. De beklaagde beweerde van wel, maar de politierechter wou het risico niet nemen en wil hem nog laten onderzoeken, iets waar de advocaat ook mee akkoord ging. "Laat ons inderdaad een onderzoek instellen zodat hij kan aantonen of hij al dan niet gestopt is zoals hij beweerd. Verder wil ik ook graag de beelden bekijken of foto's zien van het ongeval dat er zou gebeurd zijn, want die zitten niet in het dossier", klinkt het. Politierechter Peter D'hondt ging hiermee akkoord en vroeg de beelden op. De zaak zal verder gezet worden op 26 november. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Luc Van den Bulcke

    Rijbewijs afnemen en daarna alle testen laten doorlopen alsook een zéér zware geldboete!

  • Jos Plessers

    En telkens hetzelfde lied.Meermaals gepakt voor rijden onder invloed,ongevallen etc..en toch lopen en rijden ze rond.Onbegrijpelijk

  • Geert Noels

    Zo een gast moet een jaar effectief cel krijgen