Jeugdverblijf Schotte eind 2017 klaar

VZW KROFFEL INVESTEERT 900.000 EURO IN OMBOUW DIRECTEURSWONING

De werken aan jeugdverblijfcentrum Schotte in Erembodegem starten in januari 2017. De directeurswoning van de voormalige leerlooierij wordt door vzw Kroffel omgevormd tot een natuureducatief jeugdverblijfcentrum. Scouts Sint-Kristoffel zal er haar lokalen hebben. Op de opening van het jeugdverblijf met 55 bedden is het nog wachten tot december 2017.

Sportcomplex Schotte mag dan wel het modernste sporthallencomplex van Vlaanderen zijn, twee fabrieksschouwen, een portierswoning, een directeurswoning en een lange muur langs de Kapellekensbaan houden de herinnering aan het indrustriële verleden in stand. In de portierswoning komt de thuishaven van atletiekclub Alva. Rechts van de oude toegangspoort van Schotte ligt de directeurswoning die vzw Kroffel voor 900.000 euro zal omvormen tot jeugdverblijfcentrum.

"De bouwvergunning voor jeugdverblijfcentrum Schotte is goedgekeurd. In januari 2017 starten we de verbouwingswerken van de directeurswoning van de voormalige leerlooierij Schotte naar een natuureducatief jeugdverblijfcentrum dat volledig toegankelijk zal zijn voor andersvaliden", zegt Elise Van Opstal van vzw Kroffel.

Ruim publiek

"Een bewuste keuze met extra investeringen,maar we willen een verblijf mogelijk maken voor zo veel mogelijk bezoekers. Het zal bovendien het eerste jeugdverblijfcentrum zijn in Aalst en omstreken. Naast het verhuren van lokalen aan partners, natuureducatieve verenigingen en Scouts & Gidsen Sint-Kristoffel Aalst zal JVC Schotte 'the place to be' zijn voor groepsverblijven in zelfkook,- half- of volpension gericht naar een ruim doelpubliek van jeugdbewegingen, jeugdverenigingen, vakantieorganisaties, scholen, sportverenigingen, families en bedrijven", zegt ze. "JVC Schotte plant de deuren te openen tussen Kerstmis van 2017 en Nieuwjaar."

Om dit alles te doen slagen is er een smak geld nodig en dus organiseert vzw Kroffel al voor de tweede keer een kunstveiling Arté Farté op zaterdag 10 december. "Op de veiling, die voor het eerst werd georganiseerd in 2014, gaan meer dan 100 werken van lokale en internationale kunstenaars onder de hamer. We wisten zelfs een echte Panamarenko en Salvador Dalí te strikken", aldus Elise Van Opstal van Kroffel. "Er is voor ieder wat wils. We hebben ludieke werken zoals die van Aalsters tekenaar MAT, maar ook serieuze beeldhouwwerken en schilderijen. Zo mogen we onder meer Karel Appel en heel wat lokale kunstenaars onder de collectie rekenen."

De veiling vindt plaats in samenwerking met Quartier A aan het Burgemeestersplein in Aalst. Alle werken staan online op www.artefarte.be en zijn zaterdag vanaf 18 uur te bekijken in de galerie. Om 20 uur start de veiling.

Zo zal het jeugdverblijf eruitzien.
Repro Rutger Lievens Zo zal het jeugdverblijf eruitzien.