Jeanine tapt de laatste pintjes in de Vriendenkring, oud-cafébaas van Chaplin volgt haar op

Jeanine met haar opvolger Bart De Boelpaep.
RLA Jeanine met haar opvolger Bart De Boelpaep.
Jeanine Lafaut, cafébazin van Vriendenkring Sint-Jan in de Rerum Novarumstraat in Aalst, gaat op pensioen. Ze wordt opgevolgd door Bart De Boelpaep, de vroegere cafébaas van café Chaplin.

De voorbije vijf jaar was Jeanine de vaste waarde achter de toog van de Kring in de Rerum Novarumstraat. “Ik heb dit graag gedaan. Wat een vriendelijke mensen wonen er hier in de buurt. Dit is echt zo’n buurtcafé waar iedereen elkaar kent”, zegt Jeanine, die op haar 60ste voor het pensioen kiest om meer bij haar man te zijn.

Haar opvolger heet Bart De Boelpaep, die we kennen als vroegere cafébaas van café Chaplin in de Koolstraat. In 2014 onderbrak hij zijn carrière als cafébaas om bij een brouwerij te gaan werken. Toen hij hoorde dat de Kring een nieuwe uitbater zocht, twijfelde hij niet. “Ik ben zelf uit de buurt. Dit is een goed draaiend café met tal van verenigingen: de Griekse dansers, de postzegelclub, de biljarters, noem maar op. Ik heb er heel veel zin in”, zegt Bart.

Jeanine Lafaut, cafébazin van De Kring.
RLA Jeanine Lafaut, cafébazin van De Kring.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jeannine Lafaut

    De bart zal dat zeker ook goed doen

  • Veerle Van der Niepen

    Ik ga persoonlijk wekelijks bij Jeanine en Cesar in de Kring om te trainen op 3 band... en effectief,iedereen is daar super vriendelijk!! Ik zal de vorige uitbaters missen... Hartelijk welkom ,Bart!

  • Marleen Petit

    Wowwww Bart,veel succes