Jan De Nul Group bouwt nu ook windmolenpark op zee in Frankrijk

Jan De Nul Group.
Jan De Nul Group. Jan De Nul Group.
Het Aalsterse bedrijf Jan De Nul Group lanceert zich op de Franse markt voor hernieuwbare energie. Het bedrijf heeft zijn eerste contract voor de bouw van een windmolenpark op zee in Frankrijk ondertekend. Zijn Franse dochteronderneming Sodraco International SAS zal instaan voor het transport en de installatie van tachtig windturbines voor het offshore windmolenpark van Saint-Nazaire.

Het contract werd toegekend door Parc du Banc de Guérande, een joint venture tussen EDF Renewables, de Franse onderneming voor hernieuwbare energie en het Canadese energie-infrastructuurbedrijf Enbridge.

“We zijn erg blij dat we nu ook in Frankrijk kunnen bijdragen tot de verdere ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen en, in het bijzonder, van windmolenparken op zee. We kijken ernaar uit om opnieuw samen te werken met EDF Renewables en om hier samen met GE een groot succes van te maken”, aldus Philippe Hutse, Offshore Director bij Jan De Nul Group.

Het windturbinepark is gelegen op bijna 12 kilometer voor de kust van Saint-Nazaire, in het noordelijke deel van de Golf van Biskaje, boven op de Banc de Guérande. Het windmolenpark zal bestaan uit tachtig offshore windturbines, geleverd door General Electric (GE) en door Jan De Nul Group geïnstalleerd op monopijlerfunderingen. Het windpark zal een totale capaciteit hebben van 480 MW, goed voor twintig procent van de elektriciteitsbehoefte van het departement Loire-Atlantique. De installatiewerken zullen in het voorjaar van 2022 van start gaan en eind 2022 voltooid zijn.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean segers

    1 megawatt van een windmolen kost 300 euro en van de kerncentrale 30 euro . Nog een prettige dag verder .

  • Joery Devos

    Johan, gebeurt de afwerking niet door Willemen infra ? Sinds de graafwerken gedaan zijn geen camionette meer gezien van JDN ;-)

  • Johan De Waele

    80 windmolens op zee zetten...6 maanden. 1 tunnel graven + afwerking ...meer dan 4 jaar. Door dezelfde firma. Begrijpe wie begrijpe kan...