Jan De Nul baggert in Bangladesh en ontwikkelt er derde grootste zeehaven van het land

De ondertekeningsceremonie in het ministerie van Scheepvaart in Dhaka.
Jan De Nul Group De ondertekeningsceremonie in het ministerie van Scheepvaart in Dhaka.
Baggerbedrijf Jan De Nul uit Aalst zal voor de regering in Bangladesh verdiepings- en onderhoudsbaggerwerken in het Rabnabad-kanaal aan de haven van Payra uitvoeren. Volgens deze overeenkomst zal Jan De Nul Group verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling, het baggeren en de inbedrijfstelling van het toegangskanaal, van zwaaikommen, anker- en aanlegplaatsen om de haven toegankelijk te maken voor grotere zeeschepen.

“Voor de verdiepingsbaggerwerken zal Jan De Nul niet minder dan negen baggerschepen inzetten, waaronder een aantal van de meest krachtige cutterzuigers ter wereld. Zodra de verdiepingsbaggerwerken voltooid zijn, zal Jan De Nul gedurende een periode van tien jaar onderhoudsbaggerwerken uitvoeren”, zegt het bedrijf.

Tijdens de onderhoudsperiode plant Jan De Nul conform het ontwikkelde masterplan om de zeehaven van Payra verder te ontwikkelen tot een echte diepzeehaven. De regering van Bangladesh beschouwt de ontwikkeling van de diepzeehaven van Payra van vitaal belang voor een snelle en efficiënte ontwikkeling van de infrastructuur en de handel in Bangladesh.

Derde grootste zeehaven van Bangladesh

De zeehaven van Payra is de derde zeehaven van Bangladesh, na Chittagong en Mongla. “Binnen dit contract verbindt Jan De Nul Group zich er ook toe om het personeel op te leiden. Lokale werknemers zullen praktische ervaring verwerven in het uitvoeren van offshore baggerwerken”, zegt De Nul.

“Het feit dat ze ter plaatse op de werf en aan boord van de schepen zullen kunnen gaan, zal deze opleiding bijzonder doeltreffend maken. Dit is een echte win-winsituatie: de lokale gemeenschap wordt gewapend met de noodzakelijke professionele vaardigheden en Jan De Nul Group bepaalt en monitort de kwaliteit van de opleiding. Een duurzame vorm van samenwerking met de lokale gemeenschap”, klinkt het.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.