Indringers breken alles open ... maar vertrekken zonder buit

TWEE VERDACHTEN HALEN STUKADOORSBEDRIJF EN AANPALENDE WONING OVERHOOP

Er werd in de muur geboord op zoek naar geld (midden). Onder de lichtknop dachten de daders cash te vinden.
Mozkito Er werd in de muur geboord op zoek naar geld (midden). Onder de lichtknop dachten de daders cash te vinden.
Inbrekers hebben maandagavond een stukadoorsbedrijf en de aanpalende woning overhoop gehaald. De verdachten sloegen toe kort nadat de zaakvoerder zijn woning had verlaten. Twee personen drongen de woning binnen en doorzochten elk hoekje van het huis. Een derde persoon hield de wacht in een vluchtauto. Vreemd genoeg werd er niets meegenomen door de daders.

De verdachten drongen maandag rond 18 uur via de zijkant van het gebouw de werkplaats en het bureel in de Bredestraat binnen. Daar werd het hele archief binnenstebuiten gekeerd. "De zetels in het kantoor werden omver geduwd en opengesneden. Elk hoekje werd doorzocht, waarna ze zichzelf toegang verschaften tot mijn woning", zegt zaakvoerder Tony Boel. Ook daar gingen de daders als beesten tekeer.


"Alle kasten werden geopend en doorzocht. Sommige kasten werden zelfs verschoven. De daders waren duidelijk op zoek naar iets, maar ik heb geen idee wat. Er is op het eerste zicht niets verdwenen. De dampkap in onze nieuwe keuken werd vernield, waarna de filter werd doorzocht. Zelfs de drukknop van het toilet en de afvoer van de douche werden opengebroken. Alsof dat niet genoeg was werden er ook gaten geboord op zoek naar cash", getuigt Tony.

Een verdachte op camerabeeld. Ook een tweede verdachte werd op beeld vastgelegd.
Mozkito Een verdachte op camerabeeld. Ook een tweede verdachte werd op beeld vastgelegd.

"Wraakactie"

De schade in de woning doet al gauw denken aan een opzettelijke vernieling van goederen. "Het geheel lijkt eerder op een wraakactie dan op een inbraak. Ik heb een paar ideeën van wie hier zou kunnen achter zitten, maar onderzoek zal moeten uitwijzen of mijn buikgevoel klopt. Volgens mij waren de daders enkel op zoek naar geld. Overal waar cash geld kon verstopt zitten, werd er een gat geboord en gezocht", luidt het.


Ook het gegeven dat de daders de woning binnendrongen amper tien minuten nadat Tony zijn woning verliet, stelt tot vragen. "De kans dat ik de daders ken, is groot", besluit hij.

De daders zochten zelfs in de afvoer van de douche.
Mozkito De daders zochten zelfs in de afvoer van de douche.

Camerabeelden

Door de wegenwerken zijn slechts twee van de zes bewakingscamera's rond het gebouw aangesloten op een router. "Toch kunnen de beelden van de andere vier camera's worden gerecupereerd. De bewakingsfirma zal ze vandaag (gisteren red.) ophalen via een speciaal programma. De twee actieve camera's brachten twee van de drie daders duidelijk in beeld", vertelt Tony.


Op die beelden is te zien hoe twee kerels via de zijkant van het gebouw passeren. Een van hen draagt een zwarte bivakmuts en zwarte handschoenen. Zijn kompaan heeft een witte bivakmuts over het hoofd. "Onze buurman merkte enkele verdachte handelingen op en kon via zijn keukenvenster de daders gadeslaan. Hij bezorgde de politie al een gedetailleerde beschrijving. Zo zou een derde kompaan in een blauwe BMW 3-serie aan de straatkant gewacht hebben. Een van de koplampen van het voertuig was defect".


Het labo van de federale gerechtelijke politie kwam gisteren ter plaatse om naar sporen te zoeken. Via sociale media deed Tony gisteren een oproep naar getuigen. "Wie iets gezien of gehoord heeft, neemt best contact op met de lokale politie van Aalst. Alle informatie is welkom", klinkt het. De lokale politie van Aalst is bereikbaar via telefoon op het nummer 053/73.27.27.

De knoppen van het toilet werden opengebroken.
Mozkito De knoppen van het toilet werden opengebroken.
Eigenaar Tony Boel.
Mozkito Eigenaar Tony Boel.