Inboedel van carnavalsleden opgelijst

ALLE 30 LEDEN VAN GELOEIF MÈ GOED KRIJGEN THUIS DEURWAARDER OVER DE VLOER

Een deel van de leden van de carnavalsgroep Geloeif Mè Goed.
Foto Rutger Lievens Een deel van de leden van de carnavalsgroep Geloeif Mè Goed.
De dertig Aalsterse carnavalisten van Geloeif Mè Goed hebben gisterenochtend een deurwaarder over de vloer gekregen die een lijst heeft opgesteld van hun inboedel. Dat bevestigt de advocaat van de carnavalsgroep. Geloeif Mè Goed moet 1,5 miljoen euro terugbetalen aan verzekeringsmaatschappijen, zo'n 50.000 euro per persoon.

"In normale omstandigheden geven de advocaten van de tegenpartij een seintje wanneer ze de deurwaarder naar een cliënt van een collega sturen, maar dat is deze keer niet gebeurd", zegt Johan Van Wilder, advocaat van Geloeif Mè Goed, zelf enigszins verrast door de gang van zaken. "De deurwaarder is deze ochtend inderdaad over de vloer geweest bij mijn 30 cliënten. Het was een van de verzekeringsmaatschappijen die de deurwaarder had gestuurd om de inboedel van deze mensen op te lijsten", zegt de advocaat.

Geen commentaar

Bij de leden van Geloeif Mè Goed krijgen we vooral 'geen commentaar' te horen. Zij moeten samen zo'n 1,5 miljoen euro betalen. Per persoon komt dat omgerekend overeen met 50.000 euro. "De groep heeft na de uitspraak in juni vorig jaar drie maanden de tijd gehad om cassatie aan te tekenen, maar omdat er juridisch-technisch niets op te merken viel op de uitspraak maakte dat geen kans", zegt burgemeester Christophe D'Haese (N-VA), ook advocaat. "Technisch zat de uitspraak dan wel correct in mekaar, of ze rechtvaardig is, is iets anders. Het is onmenselijk wat deze mensen overkomt. Als stad proberen we te onderhandelen met de schuldeisers over een afbetalingstermijn. De mensen van Geloeif Mè Goed kunnen dat niet ophoesten. Tot nu toe is er echter geen akkoord."

Benefietacties

Het voorbije jaar waren er tal van benefietacties onder de noemer 'Feitelijk verenigd, ambiance verzekerd'. Zoals verwacht kon dat de 1,5 miljoen euro schulden niet goedmaken, ondanks de vele goede bedoelingen van tal van vrijwilligers en niet in het minst van Geloeif Mè Goed zelf. Het dancefestival Benebeat waar zoveel was van verwacht, flopte zelfs volledig en wat de organisatoren verdienden moesten ze uitgeven aan veiligheidsmaatregelen na een tussenkomst van het stadsbestuur.


44.607,60 euro staat er nu op de teller. Bijna genoeg om de schulden van een van de dertig leden terug te betalen.


Voorlopig staan er geen nieuwe acties meer op het programma. "Misschien komt er nog iets van niet-leden van Geloeif Mè Goed? Maar ik denk het niet. Alle acties zijn voorbij", zegt hij.


Hoe de gedupeerden dan alles zullen terugbetalen is nog niet duidelijk. "We zullen dat samen met alle betrokkenen bespreken", besluit advocaat Johan Van Wilder.