Hopmonument wordt ingehuldigd tijdens kermis

Het nieuwe Hopmonument voor het Dorpsplein in Meldert zal op zondag 2 september om 14 uur ingehuldigd worden tijdens de kermis.
Het hopmonument wordt tijdens de kermis in Meldert ingewijd.
Frank Eeckhout Het hopmonument wordt tijdens de kermis in Meldert ingewijd.

Op vraag van Heemkundige Kring De Faluintjes besliste het stadsbestuur van Aalst om het 'Levend Hopmonument' op het Dorpsplein in Meldert op te waarderen. Een werkgroep met vertegenwoordigers van De Faluintjes, VVV De Faluintjes, het Parochiecentrum, Projectvereniging 't Stakenhuis uit Asse, de ZWAM, de Werkgroep Pastorie en enkele inwoners maakte de keuze om samen te werken met kunstenaar Jean Bernard Koeman.

Voor zijn ontwerp baseerde Koeman zich op de zin 'Op de omtrek van de aarde komen begin en einde samen', tevens de titel van het kunstwerk. "Voor mij gaat dit werk over de geschiedenis, de teloorgang en de hedendaagse relevantie van de hopteelt", legt hij uit. "De zin die ik gebruik in het werk, verwijst uiteraard ook naar de verhouding tussen wat kleinschalig en lokaal is, en wat groots en globaal is. Het is een bouwsel met menselijke eigenschappen. Een opstelling met een historische inhoud die hulde brengt aan het landschap en de hopteelt."
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.