HITTE: 22°C in de Sint-Martinuskerk

Chantal schuilt in de Sint-Martinuskerk.
RLA Chantal schuilt in de Sint-Martinuskerk.
Op de heetste dag uit de geschiedenis van Aalst sturen wij twee jonge wetenschapsfans Lize (11) en Matteo (11) de straat op om met een elektrische thermometer op verschillende plekken de temperatuur te meten. Rond het middaguur liepen ze de Sint-Martinuskerk binnen.

In de Sint-Martinuskerk stond er 23 graden Celsius op de thermometer van Lize en Matteo. De kerk doet het dus beter dan de airco van het nieuw stadhuis. Chantal Bekaert en haar man hadden dat ook al door. “Wij wonen in Lede en waren eigenlijk nog nooit in deze kerk geweest. Mijn man vond het een goed idee, hij zei al dat het hier koeler zou zijn. Ons bezoek is dus dubbel: enerzijds voor de mooie Rubens, anderzijds voor de koelte”, zegt ze.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.