Hinder op de weg: morgen na de ochtendspits begint de laatste fase tunnelwerken en vernieuwing viaduct

Omleiding door de werken op het viaduct.
AWV Omleiding door de werken op het viaduct.
Wie morgen het viaduct van Aalst en de tunnels voorbij moet, houdt best rekening met enige hinder op de weg. De laatste fase van de werken aan de omgeving van de tunnels start en ook de renovatie van het viaduct gaat van start.

“Morgen na de ochtendspits om 9 uur start de renovatie van de bovenbouw van het viaduct”, zegt Agentschap Wegen en Verkeer. “Vanaf dan treden verschillende omleidingen in voege. De verkeerslichten met de Ledebaan worden uitgeschakeld en fietsers en voetgangers kunnen een veilige oversteek maken via een aangelegd pad onder het viaduct. Enkel rechts in en rechts uit bewegingen zijn dan nog mogelijk voor gemotoriseerd verkeer. Op het viaduct zijn fietsers verboden, voetgangers kunnen wel gebruik maken van het voetpad aan de zijde waar niet gewerkt wordt. In elke richting is één rijstrook ter beschikking en er geldt een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur.”

Ook ter hoogte van de rotonde op de tunnel aan de Boudewijnlaan verandert de situatie. “Morgen zal de laatste fase in werking treden. We starten dan aan de zuidelijke helft van de rotonde ter hoogte van de Gentsesteenweg (N9). Vanaf dan treden er verschillende nieuwe omleidingen in voege. Het verkeer kan vanuit het centrum Aalst via de rotonde rechtstreeks de tunnel inrijden. Het verkeer dat komt van het viaduct kan via de rotonde de tunnel uitrijden richting Vijfhuizen. Het verkeer richting Dendermonde, Asse en industriezone-Noord dient om te rijden via Gentsesteenweg (N9), Merestraat en Siesegemlaan (R41). Het verkeer richting centrum Aalst kan niet meer via de rotonde en rijdt om via de Kwalestraat en Gentsesteenweg (N9). Er geldt een parkeerverbod in de Sint-Jobstraat tussen 7 en 19 uur.”

De omleiding voor het doorgaand verkeer.
AWV De omleiding voor het doorgaand verkeer.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.