HERLEES. Premier Wilmès scherp voor joodse karikaturen op Aalst Carnaval, burgemeester noemt reactie “wereldvreemd”

Rutger Lievens
In de carnavalstoet van Aalst duiken verschillende verwijzingen op naar de heisa rond de praalwagen met joodse karikaturen van vorig jaar, wat in hier en daar op felle kritiek kan rekenen. Zo wordt op Twitter al uitgehaald naar het Belgische “haatfeest” en is premier Sophie Wilmès, zelf van Joodse afkomst, bijzonder scherp voor de joodse kostuums. Intussen volgt ook de internationale pers de stoet in Aalst op de voet, na de hetze van vorig jaar. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De stoet ging dit jaar voor de eerste keer door zonder UNESCO-erkenning, door de omstreden Joodse karikaturen in de optocht vorig jaar. De heisa zorgde ervoor dat er ook nu meer aandacht is voor het thema. Er duiken verschillende Joodse kostuums op, en ook de internationale pers is neergestreken in Aalst. Herlees hieronder onze liveblog.
373 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Paul Verbeeck

  Er zijn andere en dringender zaken om zich druk om te maken , zoals begroting , regering , voorzorgen nemen voor de op komst zijnde corona crisis , ................maar ach voor geld danst de beer zeker .

 • Jan Lambert

  Carnaval in Aalst is een middeleeuws schouwspel , waar alle realiteit ontbreekt. Echt niet meer van deze tijd. Niet meer dan een zuippartij. Kijk eens naar Rio of echte carnavalsfeesten, das pas een mooi feest en zonder anderen uit te lachen! Ik ben geen Jood voor alle duidelijkheid. Wat onze premier nu weer doet is ook niet nodig. Geen olie maar benzine op get vuur gooien.

 • Johan Meulenbergs

  Dat dat mens is gewoon doet, heeft die echt niks anders te doen .. carnaval = carnaval en daarmee basta!!

 • Marc LInden

  nu weet iedereen waarom Duitstalige gemeenschap in België achteruitgesteld wordt. MR en Ovld heeft teveel uitverkoren bloed inde aderen.

 • Lisette Theunis

  Ze zou haar beter om haar dieprode cijfers bekommeren. De volgende verkiezingen zal het echte carnaval starten, en is het gedaan met lachen..