Groepsaankoop fietsen groot succes bij personeel OLV-ziekenhuis: 134 personeelsleden voortaan met de fiets naar het werk

Ines Vroonhove, Tom Calloens, Guy Verlé en Gerda Van Heddegem
OLV Ines Vroonhove, Tom Calloens, Guy Verlé en Gerda Van Heddegem
134 medewerkers van het OLV-ziekenhuis van Aalst hebben ingetekend op de groepsaankoop voor elektrische of stadsfietsen. De eerste lading fietsen werd dinsdag door De Fietserij geleverd.

Tot eind april konden OLV-medewerkers intekenen op een groepsaankoop voor elektrische of stadsfietsen. 134 personen gingen uiteindelijk over tot een aankoop of huuraankoop. “We zijn heel tevreden met dit aantal. We zetten sinds een tweetal jaar met onze fietswerkgroep sterk in op het aantrekkelijker maken van de fiets voor woon-werkverkeer”, zegt Jo De Vriendt van de fietswerkgroep OLV-ziekenhuis. “Onze medewerkers ontvangen bijvoorbeeld een maximale fietsvergoeding van 0,24 euro per afgelegde kilometer, maar we hebben ook subsidies  - via het pendelfondsdossier - aangevraagd en bekomen bij de Vlaamse Overheid, om zo te zorgen voor uitbreiding van de fietsenstallingen en sanitaire voorzieningen. Het voorbije jaar konden onze medewerkers ook intekenen op een fietstestproject van de provincie Oost-Vlaanderen, om zo alternatieve vervoersmiddelen - zoals de elektrische fiets - te leren kennen.”

Elke dag met fiets naar het werk

Iedereen had zijn eigen redenen om in te tekenen op de groepsaankoop. “Ik woon op amper drie kilometer van het ziekenhuis, maar ik heb toch een elektrische damesfiets aangeschaft”, zegt logistiek medewerker Guy Verlé. “Zo kunnen zowel mijn vrouw als ikzelf voor onze recreatieve tochtjes gebruik maken van onze nieuwe fiets.”

Gerda Van Heddegem van de administratie zag haar oplossing in een vouwfiets. “Ik woon op dertig kilometer van het ziekenhuis, maar met de wagen sta ik in de file van zodra ik Aalst nader”, zegt ze. “Mijn plan is om tot Haaltert met de wagen te rijden en dan de vouwfiets uit de koffer te halen voor de resterende kilometers.”

Ines Vroonhove van de sociale dienst woont op twintig kilometer van het ziekenhuis. “Ik heb een gewone damesfiets gekocht, want ik wil vooral ook aan mijn conditie werken. Misschien zal ik niet elke dag met de fiets naar het werk komen, maar zeker op de mooie dagen vind ik het zalig om mijn woon-werkverkeer met de fiets te kunnen doen”, zegt Ines.

De Fietserij

De eerste lading fietsen werd dinsdag door partner De Fietserij bij het OLV-ziekenhuis afgeleverd. “Fietsen zit in de lift, en meer en meer mensen kiezen voor dit milieubewuste alternatief voor de wagen. Zo combineren ze meteen twee voordelen: het is ecologisch verantwoord en door te fietsen verbetert ook hun conditie. Het doet ons plezier dat het OLV-ziekenhuis voor ons heeft gekozen”, zegt Tom Calloens van De Fietserij.

“We zijn niet alleen een lokale partner, maar werken tevens aan een sociaal project. We geven binnen ons bedrijf namelijk een arbeidsmarktgerichte opleiding aan mensen die niet makkelijk een job vinden”, zegt hij. De Fietserij stelt nu alles in het werk om de andere bestellingen zo snel mogelijk geleverd te krijgen, want gezien de interesse - ook van andere bedrijven - was de producent van de elektrische fietsen wat overbevraagd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.