Groene speeltuin Houtkaai maakt plaats voor stenen pleintje aan voet van nieuwe fiets- en voetgangersbrug

Waar nu de speeltuin van de Houtkaai is komt deze ruimte.
Rutger Lievens Waar nu de speeltuin van de Houtkaai is komt deze ruimte.
Met de aanleg van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug tussen de Houtkaai en het station van Aalst zal ook de speeltuin aan de Houtkaai verdwijnen. Lander Wantens van Groen betreurt dat er opnieuw wat groen verdwijnt in Aalst.

Dankzij de nieuwe brug zullen fietsers en voetgangers op een veilige en snelle manier kunnen fietsen en wandelen tussen de Oude Vismijn aan de Houtkaai en het station van Aalst. Lander Wantens (Groen) betreurde op de gemeenteraad dat er een groene speeltuin wordt afgebroken. “We hebben de plannen ingekeken en het ziet er niet zo groen uit. Het is weer allemaal beton”, vindt Wantens. Jean-Jacques De Gucht zei op de gemeenteraad dat er aan de overkant van de Dender, aan het station, een groen plein zal worden aangelegd. “De speeltuin zal dan wel verdwijnen, maar die nieuwe ruimte zal zeker aanleiding geven tot spelen. De kinderen zullen die ruimte zeker kunnen gebruiken”, zei De Gucht (Open Vld).
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.