Groendienst heeft boodschap voor fietsers en automobilisten: “Graag meer respect, wij doen ook maar ons werk”

Philippe De Loose van de groendienst van de stad Aalst.
RLA Philippe De Loose van de groendienst van de stad Aalst.
De groendienst van Aalst vraagt meer begrip en respect. “Het maaiseizoen is aangebroken, maar voor veel autombilisten en fietsers is een beetje geduld te veel gevraagd”, zegt Philippe De Loose van de groendienst.

Het maaiseizoen is aangebroken en dat wil zeggen dat de medewerkers van de stedelijke groendiensten in de weer zijn in de graskanten langs fietspaden en autowegen. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot. “Het is echt erg. Vandaag ben ik op het Notelaarspad tussen Gijzegem en Hofstade bezig en ik moet vaststellen dat fietsers echt geen geduld meer hebben. Ze kunnen wel passeren, maar soms moeten ze een beetje wachten en dat is te veel gevraagd. Er zijn er die dan maar proberen voorbijsteken via het gras maar dan een tuimeling op de grond maken. Er is ook al eens een brommertje tegen de grond gegaan. Mensen maken zich kwaad, sommigen kloppen op mijn raam”, zegt Philippe. Automobilisten zijn al niet veel beter. “Toeteren, roepen. Een beetje respect, is dat nu zo moeilijk?”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rudy Fosselle

    Tja aangemoedigd door onder meer klimaathysterie vinden nu ook vaak 'gewone' fietsers, naast de al gekende fietsterroristen, dat iedereen maar dan ook iedereen voor hen moet wijken. Zelfs diegenen die zorgen voor de natuur.