Groen-kopstuk vertrekt naar klimaattop in Polen: “Als D’Haese mij nodig heeft kunnen we skypen”

Lander Wantens in het station van Aalst.
Rutger Lievens Lander Wantens in het station van Aalst.
Lander Wantens, de Aalsterse kopman van Groen, is begonnen aan zijn trein- en fietsreis naar Polen. Hij wil zo de aandacht vestigen op de klimaattop daar. Wantens is dus niet in Aalst, net nu burgemeester Christoph D’Haese coalitiepartners zoekt.

Wantens vertrok deze middag met de trein naar Brussel, vandaar gaat het naar Bonn en dan met de fiets naar Polen. “Het is de bedoeling om in één week van Bonn naar Katowice in Polen te fietsen. Goed voor een fietstocht van +/- 1.100 kilometer, met een gemiddelde van 150 kilometer per dag”, zegt Lander. “We zien onszelf als het verlengde van de ‘grootste klimaatmars’, nu zondag 2 december in Brussel.”

“Bedoeling van de tocht is aandacht vestigen op de hoogdringendheid van een ambitieus en bindend klimaatakkoord. symbolisch zullen we het klimaatakkoord van vorig jaar uit Bonn meenemen naar Katowice in Polen en daar op 8 december overhandigen aan de Belgische delegatie”, zegt hij. “Ook zullen we aanbevelingen van de milieubeweging en het interparlementair akkoord meenemen en in Katowice afgeven aan de onderhandelaars.”

Skypen

Komt zijn reis niet heel ongelegen, nu Christoph D’Haese verschillende partijen consulteert om een coalitie te vormen? “Ik dacht eerlijk gezegd dat tegen ons vertrek alles al in kannen en kruiken zou zijn en de coalitie gevormd zou zijn. Mocht het nodig zijn kan D’Haese zeker praten met mij, we kunnen skypen”, zegt Wantens.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • johny goessens

    Lander Wantens hoort niet thuis bij Groen. Hoeveel keer nog gaat dat groentje een knieval doen om een postje te bemachtigen?

  • linda D'Haese

    wat hebben de groene toch veel verlof en wie betaald al die overnachtingen en eten en drinken voor die vergadering dat is toch twee weken langer op hotel en dit wanneer we op alles moeten besparen bedankt groene