Gezocht: foto’s, filmmateriaal, dagboeken uit Aalst uit WOII

made in Aalst
Made In Aalst made in Aalst
Het stadsarchief is bezig met het maken van een publicatie ‘Toen en nu: 1940-1944, Vijfenzeventig jaar later’ en vraagt de hulp van de Aalstenaars.

“In 2019 zal het 75 jaar geleden zijn dat Aalst bevrijd werd begin september 1944. Ter gelegenheid van die verjaardag organiseert het stadsarchief een verzameldag rond Aalst en deelgemeenten tijdens de Tweede Wereldoorlog”, zegt Jeroen Meert van het stadsarchief van Aalst. “Heb je dus foto’s, filmmateriaal, dagboeken, brieven, documenten, voorwerpen en/of verhalen met betrekking tot Aalst en deelgemeenten en de oorlog kom dan op zaterdag 15 juni zeker langs in het stadsarchief. We scannen of fotograferen je materiaal en waar mogelijk geven we je er meer info over”, zegt hij.

“Zo help je ons een beter zicht te krijgen op het erfgoedmateriaal dat zich in privéhanden bevindt. Iedereen die materiaal laat digitaliseren via bruikleen of schenking krijgt een tegoedbon voor de te verschijnen publicatie ‘Toen en nu: 1940-1944, Vijfenzeventig jaar later’. In de leeszaal zal tevens een kleine expo te zien zijn over de Tweede Wereldoorlog.”

Voor meer info kan je mailen naar jeroen.meert@aalst.be of bellen naar 053/72.36.08.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.