Exclusief voor abonnees

Geviseerde leerling Sabian (18) getuigt na uitgelekte chats: “Ze probeerden jonge mensen te breken”

Eén van de namen die regelmatig voorkomt in de chats is die van Sabian Goethals (18). “Dit zijn Amerikaanse toestanden, je verwacht niet dat dat echt waar is”, zegt zijn mama Kelly V.
RV / Thinkstock Eén van de namen die regelmatig voorkomt in de chats is die van Sabian Goethals (18). “Dit zijn Amerikaanse toestanden, je verwacht niet dat dat echt waar is”, zegt zijn mama Kelly V.
Uitgelekte chats van twee leerkrachten zijn hét gespreksonderwerp vandaag op het VTI in Aalst. In de privé-conversatie worden minstens vier leerlingen ‘zeiker’, ‘tamzak’ of ‘lul’ genoemd. En ook verschillende collega’s krijgen er verbaal van langs. Eén van de namen die regelmatig opduikt in de chats, is die van Sabian Goethals (18). Hij getuigt nu hoe hij zich voelde in zijn laatste jaar in het VTI, en beschrijft zijn opluchting toen de chats uitlekten. “Ik voelde dat het niet goed zat, en die berichten bewijzen het.”

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
45 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Walter Roesems

  De reactie van het schoolbestuur is SCHAN-DAL-LIG. Wat indien de chats niet aan het licht waren gekomen? En nu zoeken naar de klokkenluider om die dan zwaar te straffen? Welke sanctie kregen betrokken leerkrachten? Een opmerking omdat hun smeerlapperij aan het licht kwam en daarmee gedaan?

 • dirk declercq

  Ook dat is pesten! En dan nog van volwassenen. Wanneer stopt dat pesten over gans de lijn!?

 • Francis Potters

  Schaf de vaste benoeming af in het schoolwezen zodat rotte appels onmiddellijk eruit vliegen. Nu kunnen ze die niks doen

 • Juliette Francois

  Degoutant. Leerlingen uit het secundair onderwijs maken al deel uit van een kwetsbare generatie. Het leven is echt niet gemakkelijk op die leeftijd en onaangename gebeurtenissen hebben een impact op hun verdere leeftijd. Die leerkrachten genoten notabene een pedagogische opleiding...

 • Kerem Yilmazer

  Zulke leerkrachten lopen in elk school.