Gerecht zoekt man die dreigde met bus in te rijden op carnavalstoet Aalst

De feiten van vorig jaar.
RV De feiten van vorig jaar.
De man die woensdagavond in een Facebook-post had gezegd dat hij met een bus de stoet van Aalst Carnaval wou verstoren, wordt actief opgespoord. De politie van Aalst heeft hem nog niet ondervraagd. Ondertussen ontkracht de man zijn dreigement op Facebook. "We hebben kennis van de laatste berichten op Facebook, namelijk dat het zou gaan om een grap", zegt het parket van Oost-Vlaanderen, dat de zaak evenwel ernstig onderzoekt.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De man werd op verschillende adressen niet aangetroffen voor verhoor, maar wordt nog steeds actief opgespoord door parket en politie. "Er werd inmiddels op verschillende adressen nazicht gedaan, dat bleek negatief", aldus het parket. "We hebben kennis van de laatste berichten op Facebook, namelijk dat het zou gaan om een grap. Alsook dat hij op weg zou zijn met een mobilhome naar Turnhout." Het onderzoek wordt voortgezet en de man wordt opgespoord.

Vorig jaar veroorzaakte de man onrust nadat hij met zijn auto de carnavalstoet had genaderd en een wegversperring had genegeerd met een voertuig zonder nummerplaten. Er vielen geen gewonden, maar de man gedroeg zich in dronken toestand erg agressief en werd later veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden met uitstel. Hij heeft een verleden van alcohol- en drugsmisbruik.