Geniaalst: "Een 'stadswijkwerking' voor de deelgemeenten"

Martine De Maght
Open Vld Martine De Maght
De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober komen dichterbij. In aanloop van de stembusgang geven we politieke kandidaten de kans om een gedurfd idee te lanceren, out-of-the-box, maar realistisch. We vroegen hen hoe zij de stad willen laten evolueren van Aalst naar Geniaalst. Vandaag een idee van Martine De Maght (Open Vld).

Naam: Martine De Maght

Partij: Open Vld

Plaats op de lijst: 2

"Een 'stadswijkwerking' voor de deelgemeenten"

"Onze stad Aalst met zijn centrum, deelgemeenten en wijken heeft de voorbije decennia een metamorfose ondergaan. Aalst groeit en verandert maar overal niet even snel."

"Er zijn sterke onderlinge verschillen tussen de stadskern, de diverse deelgemeenten en wijken Aalst - Meldert – Baardegem – Moorsel – Herdersem – Hofstade – Gijzegem – Nieuwerkerken - Erembodegem. De verschillen situeren zich op vlak van demografie, overlast, persoonlijk welbevinden, kortom alle noden van de inwoners… Om de toekomstige uitdagingen aan te pakken moet een werking op maat ingevoerd worden, een 'stadswijkwerking'."

"Prioriteiten moeten bepaald worden op niveau van deze stadswijken. Er moet nauw samengewerkt worden binnen diverse maatschappelijke thema’s zoals leven, leefbaarheid, veiligheid en de respectievelijke noodzakelijke voorzieningen."

"Deze stadswijkwerking moet het mogelijk maken dat elke deel van Groot Aalst tot zijn recht komt, de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van de stadswijken kunnen hierdoor vergroot worden. De band tussen de verschillende stadswijken, stadswijkbewoners en de stadsdiensten kan hierdoor versterkt worden."

"Vooraleer deze stadswijkwerking kan in voege gaan dient een analyse te worden gemaakt van de noden, verzuchtingen en wensen van de Aalstenaars, zowel demografisch, socio-economisch, onderwijs, overlast en criminaliteit, subjectief welbevinden. Door deze analyse kan er optimaal ingespeeld worden op de sterktes en de wensen van de buurtbewoners, kunnen bewoners, verenigingen, stadsdiensten, middenstanders enz. met elkaar verbonden worden."

Poll

Meer aandacht voor deelgemeenten via een 'stadswijkwerking'?

  • Ja 64%
  • Nee 36%1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bart De Spiegeleer

    Daar werken we aan bij lijstA naar het voorbeeld van Watertorenwijk... zo geniaal (nieuw) is het niet hoor!