Geniaalst: "Een stadhuis op wielen"

Lucette Callebaut
Lucette Callebaut Lucette Callebaut
De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober komen dichterbij. In aanloop van de stembusgang geven we politieke kandidaten de kans om een gedurfd idee te lanceren, out-of-the-box, maar realistisch. We vroegen hen hoe zij de stad willen laten evolueren van Aalst naar Geniaalst. Vandaag doet Lucette Callebaut (sp.a) een voorstel.

Naam: Lucette Callebaut

Partij: sp.a

Plaats op de lijst: 42

"Een stadhuis op wielen"

"De 'lamellekes', het administratief centrum van de stad Aalst, functioneert goed. Alle stadsdiensten bevinden zich op één plek. Gemakkelijk bereikbaar voor wie met het openbaar vervoer, met de fiets, of te voet naar het stadhuis komt. Met de auto is het heel wat lastiger."

"Wie moeilijk te been is of door gezinszorg niet ‘buiten’ kan, zit soms met de handen in het haar. Online aanvragen dan? Ja, dat kan. Maar… heeft elke Aalstenaar internetaansluiting? Is elke inwoner van onze stad wel mee op de digitale snelweg? Wie vraagt zich dat nog eens af?"

"Een stadsmobiel is de oplossing! Dat is een mini-administratief centrum op wielen. Voor het aanvragen en afhalen van vb. een identiteitskaart, een reispas, een nieuw rijbewijs, een uitpas, een domiciliëring... Een ambtenaar zoekt samen met de bewoner een antwoord op zijn/haar vragen, problemen, of stuurt deze door. De stadsmobiel verschijnt (twee)wekelijks/maandelijks in de deelgemeenten, in diverse wijken van de stad, op de pleinen, volgens een planning (model ILVA-ophaalkalender)."

"Indien gewenst gaat de ‘mobiele’ ambtenaar aan huis, bij een Aalstenaar die niet meer buiten kan. Zo’n stadsmobiel zorgt voor nog betere dienstverlening, minder verkeer, minder parkeerdruk en voor een supertevreden Aalstenaar. De stad komt bij jou. Cool toch?"

Poll

Een stadhuis op wielen, een goed idee?

  • Ja 72%
  • Nee 28%Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.