Gemeenteraadsvoorzitter David Coppens (N-VA): “Er komt geen extra gemeenteraad over politieke crisis”

David Coppens
David Coppens David Coppens
David Coppens (N-VA), voorzitter van de gemeenteraad van Aalst, zegt dat er geen extra gemeenteraad over de politieke crisis. Het stadsbestuur van Aalst nam begin deze week schepen Ilse Uyttersprot (CD&V) haar bevoegdheden af. De oppositiepartijen Groen, Lijst A en sp.a vroegen om een extra gemeenteraad te organiseren op 15 november.

“Er komt geen extra gemeenteraad”, zegt gemeenteraadsvoorzitter David Coppens (N-VA). “Er zijn negen handtekeningen, maar dat is niet voldoende. De fractieleiders van de partijen die nog niet getekend hebben, hebben mij tevens bevestigd de aanvraag voor een extra gemeenteraad niet te zullen tekenen”, aldus Coppens.

Johan Van Nieuwenhove van Vlaams Belang ziet een extra gemeenteraad ook niet zitten. De bijzondere gemeenteraad zou bijkomende kosten inzake zitpenningen en organisatie impliceren. Het geagendeerde punt zal als interpellatie worden opgenomen en de raad moet hierdoor op zeer korte tijd worden afgehandeld. Bovendien kunnen we dit bespreken op de gemeenteraad eind deze maand”, zegt Van Nieuwenhove van het Vlaams Belang.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.