Gemeenteraadsleden krijgen spoedcursus ‘Stad Aalst’

Infosessie voor gemeenteraadsleden.
Stad Aalst Infosessie voor gemeenteraadsleden.
De kersvers verkozen gemeenteraadsleden kregen een spoedcursus over de werking van de stad Aalst. “Zo is de gemeenteraad goed gewapend om het stadsbestuur te controleren,” zegt gemeenteraadsvoorzitter David Coppens (N-VA).

“De stad Aalst wordt steeds professioneler gerund, maar dat betekent ook dat het stadsapparaat steeds complexer wordt. De gemeenteraadsleden kregen daarom de kans om twee spoedcursussen over de werking van de stad bij te wonen”, zegt David Coppens (N-VA). “Zo is de gemeenteraad goed gewapend om het stadsbestuur te controleren.”

“Ik ben alvast enthousiast over het initiatief. Alle verkozen kandidaten namen een belangrijk engagement op bij hun eedaflegging. De stad en het OCMW zijn met zoveel dossiers tegelijk bezig, dat het als verkozen raadslid niet altijd evident is om daar je weg in te vinden. Deze infosessies hebben heel wat onduidelijkheden opgehelderd”, aldus Coppens. 

Het betroffen twee sessies met de onderwerpen: ‘Het lokaal bestuur Aalst in een notendop’ en ‘Uw rol als raadslid in Aalst’. De infosessies werden georganiseerd op twee momenten, opdat iedereen de kans kreeg deze bij te wonen. Tijdens de eerste sessie waren 25 raadsleden aanwezig, in totaliteit namen dertig raadsleden al deel aan de verschillende infosessies.

“We hebben ons doelbewust gericht op de raadsleden, dus als we de burgemeester en schepenen even buiten beschouwing laten, hebben we 30 van de 34 raadsleden weten te bereiken. Zo’n engagement van de gemeenteraadsleden kan ik alleen maar toejuichen”, besluit Coppens.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.