Gemeenteraad kon niet doorgaan na opstappen oppositie en wegblijven CD&V: extra gemeenteraad op 9 december

Burgemeester Christoph D'Haese, gemeenteraadsvoorzitter David Coppens en algemeen directeur Wim Leerman.
Swirko Burgemeester Christoph D'Haese, gemeenteraadsvoorzitter David Coppens en algemeen directeur Wim Leerman.
Er komt op 9 december al opnieuw een gemeenteraad, met net dezelfde agenda als die van 26 november. De gemeenteraad van 26 november kon niet beginnen omdat er niet genoeg raadsleden in de zaal zaten. CD&V was weggebleven uit protest tegen het afnemen van de bevoegdheden van schepen Uyttersprot, de oppositie stapte op.

Burgemeester D’Haese (N-VA) beloofde meteen nadat de oppositie de gemeenteraad had verlaten dat er snel een nieuwe zou worden georganiseerd. “En bij zo een tweede gemeenteraad moet je wettelijk niet meer ‘in getal’ zijn, desnoods zit je daar met vijf man”, lichtte de burgemeester het reglement toe. Gemeenteraadsvoorzitter David Coppens (N-VA) bevestigt nu dat er snel een nieuwe gemeenteraad met dezelfde agenda komt. “De tweede OCMW-raad en gemeenteraad met dezelfde agenda zal plaatsvinden op maandag 9 december om 19 uur”, aldus de voorzitter van de gemeenteraad.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.