Geen vergunning voor appartementsgebouw in de Meldertse Achterstraat

De Achterstraat in Meldert.
Google Streetview De Achterstraat in Meldert.
De Oost-Vlaamse deputatie heeft de vergunning voor een appartementsgebouw in de Achterstraat in Meldert niet goedgekeurd. De ontwikkelaar wilde een gebouw met vijf appartementen en garages, maar stootte op protest van omwonenden.

"De omwonenden van de Achterstaat in Meldert kunnen gerust ademhalen", zegt schepen Iwein De Koninck (CD&V). "In het voorjaar werd een vergunningsaanvraag ingediend voor het bouwen van een appartementsgebouw in de straat. Het schepencollege weigerde de vergunning al voor de zomer op het CBS van 7 mei omdat er sprake was van overbezetting in deze bij uitstek landelijke woonomgeving. Nadat beroep werd aangetekend door de projectontwikkelaar volgt nu ook de deputatie de beslissing van het schepencollege en weigert de bouwvergunning."

Landelijk karakter in het gedrang

Het nieuws van een mogelijk appartementsblok in de rustige Achterstraat stootte op heel wat ontevredenheid en onbegrip bij de inwoners van Meldert. "Het landelijk karakter van het dorp komt in het gedrang wanneer meergezinswoningen en appartementen zomaar neergepoot kunnen worden. De vrees dat de rust zou verdwijnen en dat de appartementen zonlicht van de buurtbewoners zouden afnemen, werd in eerste instantie al gevolgd door het college van burgemeester en schepenen en nu dus ook door de deputatie. Het is duidelijk dat het project helemaal niet in het straatbeeld van Meldert past", vindt de schepen.

Het schepencollege volgde de vijftig bezwaarschriften die werden ingediend. "We zijn voor kernversterking, maar tegen 'appartementisering' van het buitengebied", zegt De Koninck (CD&V). Ook gedeputeerde Eddy Couckuyt (CD&V) vindt het een goeie zaak. “De ruimtelijke draagkracht van de landelijke omgeving werd door dit project duidelijk overschreden. Goed nabuurschap kwam in het gedrang. Met deze beslissing wil de deputatie de ongeordende wildgroei van meergezinswoningen tegengaan en de leefkwaliteit beschermen", zegt hij.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.