Geen uitlaatgassen en file maar spelende kinderen en stoepkrijt voor de schoolpoort: Pontstraat voortaan elke woensdag schoolstraat

De Pontstraat was eventjes een speelterrein.
Kos De Pontstraat was eventjes een speelterrein.
De Pontstraat in Aalst is vanaf vandaag elke woensdag een schoolstraat. Autoverkeer is er verboden zodat kinderen er veilig de schoolpoort kunnen binnenstappen. “Het is een proefproject en hopelijk wordt dat uitgebreid naar andere dagen”, aldus de ouderraad van het Sint-Jozefscollege.

Normaal gezien is het filerijden in de Pontstraat, stoppen ouders met hun auto voor de schoolpoort van het Sint-Jozefscollege en moet je als kind opletten waar je gaat. Vanochtend en vanmiddag waren kinderen baas en autoverkeer verboden. Geen file, geen uitlaatgassen, maar stoepkrijt op straat.

“De straat werd afgesloten en dat gebeurde zonder veel incidenten. Een ouder stopte met tienerkinderen in zijn wagen tot vlak voor het hekje waar de schoolstraat begon en was duidelijk niet tevreden. Op die leeftijd kunnen die kinderen toch een eindje stappen, niet?”, luidde het bij enkele vrijwillige ouders die de schoolstraat in goede banen leiden. De ouderraad van het Sint-Jozefscollege is zeer enthousiast over de schoolstraat. “Het is nog maar een test, maar van ons mag dit elke dag”, klinkt het.

Automobilisten wennen beter aan de nieuwe situatie: nog tot 26 juni is op woensdagen de Pontstraat een schoolstraat tussen 8 en 8.45 uur en van 11.50 tot 12.30 uur.

De ouderraad van het Sint-Jozefscollege is blij met de eerste dag van de schoolstraat.
Rutger Lievens De ouderraad van het Sint-Jozefscollege is blij met de eerste dag van de schoolstraat.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.