Frietjes smullen op het SJC tijdens Rode Neuzen Dag

Rode Neuzen Dag op het SJC.
RLA Rode Neuzen Dag op het SJC.
Het Sint-Jozefscollege in Aalst is sinds dit jaar een Rode Neuzen School en de actie is meteen een succes. De opbrengst van de vele acties op gaat onder meer naar ondersteuning van het We Hear You-team op de school, een groep vertrouwensleerlingen dat een luisterend oor biedt aan haar medeleerlingen. Op de speelplaats werden er op Rode Neuzen Dag frietjes en ander lekkers verkocht voor het goede doel.

“De voorbije week kleurde de school rood en de sfeer zorgde voor warmte in een koude en natte week. Een fijnzinnige schoolradio zorgde elke middagspeeltijd voor de nodige beweging. De leerlingen maakten van de gelegenheid gebruik om eigen verzoekjes in te dienen”, zeggen Amelie Verbeken en Jonas DeVisschere, de drijvende krachten achter de actie op school. “Verder waren er doorheen de week pannenkoeken en chocomelk te verkrijgen. Vele originele Rode Neuzen gadgets – rode neuzen, rode neuzenbalpennen en – sleutelhangers) werden verkocht. Nancy Gisgand, de sympathieke dame van het onthaal, maakte 300 gelukspopjes voor ‘Rode Neuzen’. Ze werden allemaal verkocht!”

Foodmarket

Op vrijdag 29 november eindigde de Rode Neuzenweek met een heuse foodmarket. Een overgrote meerderheid van de leerlingen kwam in het rood gekleed naar school. Op de foodmarket passeerden bijna 600 leerlingen aan de kraampjes om zich te goed te doen aan frietjes, hotdogs, pasta en verschillende desserts.

Er werd in totaal 2.500 euro winst gemaakt. Die gaat naar het WHY-team (WHY=We Hear You). “Zij kunnen rekenen op extra-ondersteuning. Dit team bestaat uit een groepje vertrouwensleerlingen dat een luisterend oor biedt aan haar medeleerlingen. De rode Neuzenactie zorgt ervoor dat speciale opleidingen kunnen worden aangeboden. Ook het organiseren van de tweejaarlijkse ‘Challenge Day’ op school kan hiermee worden gesponsord”, zeggen de leerkrachten.

Het lokaal van het WHY-team.
RLA Het lokaal van het WHY-team.
Het WHY-team bestaat uit vertrouwensleerlingen.
RLA Het WHY-team bestaat uit vertrouwensleerlingen.
Rode Neuzen Dag op het SJC.
RLA Rode Neuzen Dag op het SJC.
Rode Neuzen Dag op het SJC.
RLA Rode Neuzen Dag op het SJC.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.