Firma verwijdert asbest op het viaduct: “Geen gevaar voor de volksgezondheid”

Asbest wordt verwijderd op het viaduct.
Rutger Lievens Asbest wordt verwijderd op het viaduct.
Een firma is volop bezig met het verwijderen van Eternit-buizen op het viaduct van Aalst. Die buizen bevatten mogelijk kankerverwekkend asbest, toch is er volgens het bedrijf geen gevaar voor de bestuurders die langs de werken passeren.

Gewapend met mondmaskers en aangepaste kledij zijn werknemers bezig met het verwijderen van asbest op het viaduct van Aalst. “In totaal werken we daar twee dagen aan. In de brug zitten Eternit-buizen. Het staat niet vast dat die asbest bevatten, maar we nemen geen risico”, zegt het bedrijf. De buizen worden overgeladen in containers waar een zeil is over gespannen. “Het regent, dus is het ideaal weer om asbest te verwijderen”, klinkt het. Bij droog weer moet een werf beneveld worden zodat asbestdeeltjes niet door de lucht kunnen vliegen.

Toch zijn er automobilisten die zich zorgen maken. Groen-gemeenteraadslid Ingmar Baeyens is er daar één van: “Het is schrikken om mannen in beschermende kledij aan het werk te zien, terwijl er onbeschermde passanten op een paar meter van passeren”, zegt Baeyens.

Volgens het bedrijf is er echter geen enkel gevaar voor de volksgezondheid.

Asbest wordt verwijderd op het viaduct.
Rutger Lievens Asbest wordt verwijderd op het viaduct.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sam Bosmans

    En de mensen die er rond wonen ,de wind blaast niet als ze werken zeker ???